Суспільство

Щодня житомиряни отримують 8500 листів

9 October 2008, 12:37

Щороку 9 жовтня світове співтовариство відзначає Всесвітній день пошти. З 1947 року Україна входить до Всесвітнього поштового союзу, штаб-квартира якого знаходиться у м. Берн (столиця Швейцарської Конфедерації).

На сьогоднішній день у Житомирі працює 21 поштове відділення. Щодня житомиряни отримують близько 8,5 тисячі простих листів і поштових карток, а щомісяця у квартири і будинки мешканців міста надходить понад 256 тисяч газет і журналів. Ніщо не замінить почуттів написаного від руки листа, однак вони у наш час стають рідкістю. Інтернет, мобільний сервіс все більше витісняє листи й листівки. Статистика свідчить: до 70 відсотків усієї письмової кореспонденції Житомира відсилають юридичні особи – підприємства та фірми. Приватні листи та листівки становлять третину від загальної кількості кореспонденції. Однак роботи у поштарів не меншає: з’являються нові служби, агентства, що здійснюють свою діяльність через відділення зв’язку. Активно діє послуга кур’єрської доставки кореспонденції та посилок, - пишет газета «Новости по-житомирски»

 

Своє професійне свято поштовики перетворили у мистецьке дійство. В колективах відбудуться урочисті збори, а у Поштамті - ЦПЗ №1 також пройде виставка-конкурс образотворчого мистецтва «Традиції українських страв».

Не лише здобутки мають поштовики, а й нагальні проблеми. Так, мешканці мікрорайону вул. Малікова у Житомирі не мають свого поштового відділення. Населення обслуговується у поштовому відділенні на проспекті Миру, 4, що на Богунії. Звідси – незадоволення людей і постійні черги. 53% абонентських шаф нашого міста непридатні для використання. Аби зберегти таємницю листування, Житомирська дирекція «Укрпошти» просить передбачити у міських бюджетах на 2009 рік кошти на ремонт абонентського господарства.

Редакція газети «Новости по-житомирски» вітає усіх працівників поштового зв'язку з їх професійним святом і бажає миру та злагоди у сім’ї і на роботі. Хай не вичерпується ваш професіоналізм, порядність і щирість!

Даяна Колос

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі