Суспільство

Чиновники требуют следить за тем, чем кормят житомирских школьников

9 October 2008, 17:31

Заступник голови облдержадміністрації Микола Черненко направив лист головам райдержадміністрацій та міським головам з проханням вжити вичерпних заходів щодо дотримання вимог ст.18 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" та інших нормативних актів в галузі освіти.

"Останній випадок з отруєнням дітей, який стався у дошкільному закладі Тернопільської області, змушує ще раз звернути серйозну увагу на організацію харчування учнів.

Напруженою залишається в області епідемічна ситуація у 2008 році з гострих кишкових захворювань.

Про це  Житомир.info повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації

Високі показники захворюваності реєструються в Володарсько-Волинському, Ємільчинському, Коростишівському, Любарському, Народицькому, Радомишльському районах та м.Житомирі.

Поширенню інфекцій кишкової групи сприяє незадовільна якість питної води та харчових продуктів, порушення санітарних норм та правил на продовольчих ринках, підприємствах харчової промисловості, торгівлі, громадського харчування, дитячих та підліткових закладах", - йдеться у листі.

Керівникам міст та районів необхідно:

забезпечити безперебійну подачу питної води гарантованої якості;

створити умови для дотримання правил особистої гігієни дітьми та персоналом перед прийманням їжі та після відвідування туалетів;

забезпечити необхідні умови для функціонування харчоблоків (наявність холодної та гарячої проточної води, каналізації, холодильного та технологічного обладнання, столового і кухонного посуду, миючих та сучасних дезінфікуючих засобів, спецодягу).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі