Суспільство

Многодетные семьи из Житомира поехали на "Берегиню" во Львов

11 October 2008, 12:00

У суботу, 11 жовтня в приміщенні Львівського обласного театру ляльок (пл. Д. Галицького,1) відбудеться ІІ родинний фестиваль «Берегиня» за участю родин, які виховують неповносправних осіб та багатодітних сімей. Розпочнеться фестиваль об 11.00 год, - пишет JeyNews.

Як повідомила директор мистецько-терапевтичного центру «Непротоптана стежина» Віра Войтюк, фестиваль «Берегиня»  - це можливість для родин, які виховують неповносправних осіб, та багатодітних сімей показати свою творчість у будь-якому виді мистецтва (театр, музичні композиції, танець, образотворче мистецтво).

У фестивалі візьмуть участь сім’ї зі Львова та області, сімейні колективи з Києва, Житомира, Білої Церкви, Червонограду, Польщі, (Люблін та Краснік). Всього у фестивалі візьме участь близько 25 сімей.

«Сім’я є найпершим світом, який пізнає кожна дитина. Родина є своєрідним інкубатором, в якому формується особистість. Кожна сім’я є іншою, і кожна має повне право бути прийнятою у суспільство такою, якою вона є. Сім’ям, в яких виховують неповносправну особу, в наслідок нестабільної соціальної політики, а також різних стереотипів та міфів не завжди легко пробитись у повноправні члени громади», - повідомила Віра Войтюк.

Організатори заходи запевняють, що поезія, музика, театр, образотворче мистецтво – все це є дієвим інструментом на шляху реабілітації та соціалізації неповносправних осіб, сімей в яких вони виховуються, а також багатодітних родин. Важливим є те, що сім’я готується до фестивалю разом, і в процесі своєї творчої реалізації може здобути більше, ніж просто можливість виступу, а саме: налагодження стосунків в родині, покращення сімейного самопочуття.

Проект «Непротоптаної стежини» під назвою «Зміцнення вразливих родин через залучення до активної участі у мистецьких акціях» фінансується за рахунок коштів з міського бюджету в розмірі 30 901 грн. В рамках проекту, окрім фестивалю «Берегиня», передбачено також проведення занять театру «Антінея», створеного на базі громадської організації, та презентація і виступ театру у клубі «Пікассо».

У серпні-вересні цього року в Карпатах відбувся навчальний табір та тренінг-семінар для родин, які виховують неповносправних осіб.
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі