Політика

Олег Черпіцький: "Дострокових виборів не буде"

14 October 2008, 17:29

 

Член фракції БЮТ Олег Черпіцький вважає, що дострокових парламентських перевиборів в Україні не буде.

"По-перше, досі не ухвалено рішення про фінансування дострокових виборів. Виділення коштів для цих цілей з резервного фонду Кабміну, на які сподівався Президент є незаконним", -  зауважив законотворець.

"По-друге, ніхто не відміняв ухвали від 10 жовтня Окружного адміністративного суду м.Києва за позовом БЮТ, який припинив дію Указу Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів".

Олег Черпіцький зазначив, що судді Апеляційного адміністративного суду столиці відмовляються працювати "в умовах тиску з боку державних органів". Їх рішення перенести розгляд скарги Секретаріату Президента на ухвалу Окружного адміністративного суду щодо перевиборів на 17 жовтня "ще раз підтвердив нинішній стан працівників судової гілки влади у власній державі - беззахисність".

Указ президента про ліквідацію окружного адміністративного суду м. Києва взагалі нелегітимний сьогодні, запевняє Черпіцький: "Поки під ним не поставить свій підпис Юлія Тимошенко. Така норма узаконена у п. 31 ст. 106 Конституції України. Подання голови Вищого адміністративного суду також не було". БЮТ обов'язково оскаржить цей указ.

Таким чином Олег Черпіцький вважає, що насьогодні жодних законних підстав оголошувати перевибори в Україні нема, і краще "в умовах розгортання світової фінансової і економічної кризи знайти компроміс, аніж продовжувати категорію Закону вимірювати рамками власної посади чи статусу".

Прес-служба Житомирської міської організації БЮТ

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі