Політика

Чи потрібні нам чергові-позачергові вибори?

14 October 2008, 17:58

13 жовтня у ЗМІ з'явилась інформація, що президент Віктор Ющенко "одним розчерком пера" розпустив Київський адміністративний суд України. Стало абсолютно зрозуміло, що ті сили, що бажають нових виборів не зупиняться ні перед чим, аби досягти цієї цілі. Але чи справді країні так потрібні ці нові вибори до Верховної Ради?
- Зараз з США до нас докотилось так зване "економічне цунамі", економіка України знаходиться в занепаді, цей час зовсім не підходить до нових виборів, - вважає директор "ПриватБанка" Ігор Сіранчук. - Треба розуміти, що вибори це "задоволення" не з дешевих. Крім того, всі соціологічні дослідження показують, що 25% громадян не підуть взагалі на вибори, біля 25% викреслять усіх, і 30% віддадуть свої голоси за БЮТ. Тобто якихось суттєвих змін у розстановці політичних сил ці вибори не дадуть, проте вони суттєво вдарять по економіці країни, яка і крім цього переживає не найкращі часи. Крім того якщо перевибори будуть, то це буде означати практично бездіяльність країни ще на півроку - рік. Бо коли вибори закінчаться, знайдуться невдоволені результатами і як завжди почнуться судові позови. А весь цей час в країні буде хаос.
Також свою думку висловив професор, доктор наук, завідуючий кафедрою мікробіології Житомирського Національного агроекологічного університету Олександр Галатюк. 
- Сьогодні чекає свого впровадження програма інформатизації та комп'ютеризації України. На меті - інформаційне об'єднання селищних, міських, сільських рад та адміністрацій. Це дасть змогу значно покращити роботу всіх рівнів влади прискорити та покращити обслуговування населення. Вся Європа має таку систему і Україні це вкрай необхідно. На виконання цієї програми потрібні кошти, які через дострокові вибори їдуть на невідомо які цілі. Взагалі, свого впровадження чекають багато корисних для людей законів.  Але через те, що нас хочуть знову кинути у вір перевиборів, ці всі закони напевно так і залишиться на папері. 
Час покаже чи прислухаються до розумних людей наші можновладці
Денис Данилюк, вільний журналіст

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі