Суспільство

В Житомирской области «Чип» и мертвого заставил бы танцевать. ФОТОрепортаж

15 October 2008, 15:05

Вчора, 14 жовтня, в день Покрова Святої Богородиці в місті Бердичеві в день українського козацтва обласний громадський рух «Українська платформа» презентував проект «Ми різні, але ми рідні». Організатори акції, зважуючи на головну подію цього дня, яку святкують десятки тисяч українських сильних тілом і духом чоловіків, вирішили поєднати і, не чекаючи вихідного, вдруге в області провести акцію «Ми різні, але ми рідні». Тим більше, що в цей день, як на замовлення, стояла дуже хороша сонячна погода.

Народний депутат України, лідер обласного громадського руху Павло Жебрівський поздоровив козаків з святом. Відбулась урочиста посвята бердичівлян в козаки, а сивочолі і заслужені  отримували нагороди, также було  посвячення шабель. Козаки звернулись до молоді з призивом продовжувати славні діла українського козацтва. В наших умовах це означає бути патріотом своєї країни, чесною і мужньою людиною.

Молодь сприймала ці слова оплесками. В рамках акції «Ми різні, але ми рідні» відбулось закриття виставки витинанок Сергія Танадайчука під назвою «Вит-арт – 2007». Цікаво, що цей талановитий художник, який народився в Вінниці, а проживав в Бердичеві, був одним з перших, хто відкрив світу мистецтво витинанки. Щоб було зрозуміліше – це вирізання з паперу різних композицій, що робив майже кожен із нас в дитинстві. Але саме Сергій Танадайчук досяг в цьому виді творчості значних здобутків, його роботи ставали творами високого мистецтва. На жаль, визнаний майстер дуже рано пішов з життя, не закінчивши своїх задумів. Він був і визнаним живописцем.

В одній з шкіл міста відбулась презентація проекту «Маленький українець», який уже сім місяців крокує по всіх садочках і школах області. Змагання йшли в декількох номінаціях. Одні школярі  писали твір на патріотичну тему, інші робили стінну газету, вишивали. Після цього відбулось нагородження кращих учнів, були вручені цікаві книги. Саме з цієї школи в Бердичеві і районі розпочнеться реалізація проекту «Маленький українець». Його мета розбудити душі дітей – через цікаву дію, творчість, знання наших традицій, свого родоводу – все буде сприяти виховуванню громадянина, бо дійсно з маленького українця починається велика Україна. В усіх цих заходах активну участь брав народний депутат Павло Жебрівський.

В одній з шкіл відбулось обговорення учбових посібників по англійській мові які написав один з членів громадського руху «Українська платформа» Анатолій Шевчук.

Декілька годин продовжувався великий концерт в якому взяли участь відомі фольклорні колективи «Джерельце» з Житомира і «Чіп» з Володар – Волинська. Виконання музики пісень ансамблем «Чіп» було яскравим і талановитим – мало хто міг встояти на місці, не пуститись в танок коли грали і співали ці музики.

«Українська платформа» підтримує таких талановитих молодих співаків, житомирських студентів як Вадим Бардаш і Артем Кондратюк. Їх голоси зачаровували. А потім всі бажаючі могли скуштувати козацький куліш, поспівати і потанцювати. Завершилось дійство створенням тим, що всі люди взялись за руки, символізуючи цим, єдність, рівність, толерантне відношення.

«Ми все це робимо, щоб життя людей було цікавішим, щоб у них з’явилась впевненість, що вони є талановитими і їм по плечу самі складні справи. І що вони не є провінцією, яка далеко від Києва, а вони справжні українці які мають всі підстави гордитись своїм краєм і будувати своє життя»-, сказав народний депутат України Павло Жебрівський.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Влад Владіміров

 

Житомир.info

 

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі