Суспільство

Як житомирянам не втратити сумісне майно?

12 November 2008, 09:42

Багатьох житомирян цікавить питання продажу сумісного майна.

Як повідомив «Новости по-житомирски» засновник компанії «Актив+» Сергій Форест, власники такого майна мають рівні права при його продажу.

Вони володіють та користуються ним сумісно, а розпоряджаються за згодою всіх власників. Якщо майно було придбане подружжям разом, то при укладанні договору купівлі-продажу чоловіком дружина може дати свою згоду у письмовій формі або навпаки, ця згода необхідна при відчуженні нерухомого майна. Така згода повинна бути обов’язково зареєстрована нотаріусом. Розривання шлюбу не припиняє прав сумісної власності на майно, придбане в шлюбі. Договір купівлі-продажу може бути завірений нотаріусом без згоди чоловіка чи дружини, якщо майно на основі правоустановчих документів є приватною власністю тільки дружини та навпаки. Про це можуть свідчити такі документи: договір дарування, спадщина, придбання за кошти, які належать лише продавцю, або отриманий продавцем безкоштовно в порядку приватизації. Про це нотаріус робить належні відмітки в договорі.         

Якщо в квартирі, яка продається, прописані малолітні або неповнолітні діти, то обов’язковим документом для продажу такого майна є дозвіл органів опіки. В даному випадку дитині не обов’язково бути власником квартири в цілому або якоїсь частини, достатньо лише права користуватися цим майном.

Перед тим, як продавати сумісне майно, потрібно обов’язково отримати консультацію юриста або звернутися до агентства з нерухомості, яке обов’язково допоможе вам з продажем вашого майна та надасть юридичний супровід, а також підготує необхідний пакет документів для продажу вашого майна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі