Суспільство

Жителям Житомирской области стоит готовиться к повышению тарифов на тепло и гарячую воду

18 November 2008, 09:42
В минулу п’ятницю, 14 листопада в приміщенні Бердичівської міської ради відбулося чергове засідання виконкому з приводу питань корегування місцевих тарифів центрального опалення та водопостачання. З даного приводу можна сказати лише одне – тарифи збільшуються, починаючи ще з 2001 року, і не виключено, що й надалі збільшуватимуться, чого не скажеш про якість послуг,- повідомляє "Діловий Бердичів"
Споживання енергоносіїв зменшується, та ціни на них ростуть. Через це, як доповідали представники підприємств і влади, бердичевляне перестали сплачувати за даний вид послуг. Як наслідок – ріст заборгованості і зменшення газопостачання до будівель.
Звичайно, говорилося й про позитивні моменти. Так, наприклад, за останні роки, починаючи з 2003, було побудовано чотири нові котельні, що дає можливість майже в два рази економити електроенергію, проведена зміна ізоляції труб, що дає змогу економити втрату тепла. На відміну від водоканалу, де технічний стан виробництва плачевний, а обладнання потребує ремонту та заміни.
Отже, головним питанням, яким задавались члени виконавчого комітету – де взяти кошти, щоб «вижити» до наступного року? Адже заборгованість, яку сьогодні має теплокомуненерго та водоканал, навіть по стовідсотковій сплаті не дає змоги покрити борги до кінця року.
Під кінець засідання членами виконавчого комітету були внесені і підтримані зміни щодо тарифів на водопостачання та тепло у Бердичеві. Так, плата за водопостачання складатиме 4 грн. 60 коп. за куб, плата за тепло – 5 грн. 90 коп.
Звичайно, обурені громадяни не підтримують даних рішень, адже вони не отримували послуг належної якості і за старими цінами, що й казати про погіршення послуг та підвищення плати на них. Тому, як виходитиме влада з цього положення буде видно в кінці року, який, до речі, не за горами…
Ірина Ткачук

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі