Місто

Більше 90 автобусних знаків зупинки скоро встановлять у Житомирі. ФОТО

16 December 2008, 18:14
 

Понеділок, 8 грудня. Маршрутка з Корбутівки повертає на Театральну вулицю. Прошу водія зупинитися, передбачаючи відмову. Однак той пригальмовує і… різко рушає з місця, полегшено зітхаючи: «Мало не попався. Вибачте, дуже дорого!». Пасажири і я бачимо у вікнах автомобіль дорожнього патруля, розуміючи: ще мить – і водій «влетів би у копійку», а людям довелося б витратити свій час на очікування оформлення протоколу порушення. Міська влада серйозно взялася за викорінення небезпечної звички житомирян зупиняти автобуси у не передбачених для цього місцях,- пише газета «Новости по-житомирски»

 

Як розповіли нам у відділі транспорту і зв’язку Житомирської міської ради, Рішення про таку необхідність прийняла комісія у складі представників вищевказаного управління, а також ДАІ та СМЕД (спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця) ДАІ. Спеціалісти обстежили вулиці, де практично немає зупиночних знаків і по яких відносно нещодавно почали рухатися маршрутки, і винесли вердикт: зупинки легалізувати, знаки встановити, зупинки під назвою «нам тут» або «за перехрестям» заборонити. Так ось, зупиночні знаки будуть встановлені на таких вулицях Житомира: Бориса Тена (13 знаків), Домбровського (11 знаків), Шевченка (10 знаків), Шелушкова (9 знаків), Максютова (7 знаків), Гоголівська (6 знаків), Миру (5 знаків) та по кілька знаків зупинки на інших невеликих вулицях. На деяких з них, зокрема, на вул. І. Кочерги (район «Дитячого світу»), такі знаки із зображенням автобуса вже висять на стовпах. Назви вулиць та іншу додаткову інформацію на них нанесуть трохи згодом, пообіцяли нам у відділі транспорту.

«Головна мета встановлення знаків зупинки – убезпечити від ризику всіх учасників дорожнього руху, - коментує Павло Антонюк, головний спеціаліст управління. – Пасажирів, що виходять у не передбачених для цього місцях, – від ризику бути збитими автомобілями, водіїв – від зіткнення транспорту, яким вони керують».

Христина Подольська

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі