Політика

Сергій Сухомлін: «В умовах економічної кризи головне завдання – не допустити звільнення людей з роботи»

23 December 2008, 18:41


На прес-конференції в прес-центрі Житомирської обласної організації Єдиного Центру на тему «Політичні підсумки 2008 року. Прогнози на 2009 рік» жваву зацікавленість журналістів викликало питання зростання безробіття.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо думки про те, що держслужбовців сьогодні «відправляють» у відпустку за власний рахунок,  перший заступник голови Житомирської обласної Організації Єдиного Центру Сергій Сухомлін сказав:

«Ситуація не однозначна. Звичайно це не правильно. Проте, якщо в держбюджеті немає коштів на виплату заробітнихплат, люди на місцях намагаються вирішити питання виходячи з конкретної  ситуації. А щоб таких проблем не виникало, уряд має подбати про соціальний захист не лише держслужбовців, а всіх громадян.

Якщо на підприємстві стоїть питання так, що є шанс врятувати виробництво від банкрутства чи зупинки, а керівник порадився з людьми й рішення про тимчасову відпустку за власний рахунок прийняте спільно керівництвом й працівниками, то, можливо, це реальний вихід із скрути.

Адже, сьогодні й керівники підприємств, й працівники розуміють, що звільнятись з роботи не хоче ніхто, а закриття підприємства – це безробіття для всіх. Тому, в умовах економічної кризи головне завдання – не допустити звільнення людей з роботи й уникнути безробіття».

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі