Спорт

В Житомирской области есть уникальный сенсей, который учит детей философии карате. ФОТОрепортаж

29 December 2008, 16:56

Він учить дітей, що усі види спорту гарні та видовищні, і що найкраще з них зібрано в одному — кіокушинкай карате. Директор Житомирської обласної федерації кіокушинкай карате семпай Віктор Гуменюк порівнює цей вид бойового мистецтва із величною неповторною музикою. Її елементи він демонструє своїм учням. На заняттях, які семпай проводить японською, він відпрацьовує з юними каратеками техніку ударів руками та ногами.

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4590.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4591.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4592.full.image.jpg

Це є основа, говорить Віктор Гуменюк, згодом у цих рухах кожен має обрати для себе коронну позицію та свій стиль ведення бою. Навчаючи чи не найжорсткішому з видів бойових мистецтв, сенсей повторює: кіокушинкай карате призначений, в першу чергу, для захисту.

Промови сенсея про прагнення до перемоги — не просто слова. Нещодавно не юним бійцям, а їхньому вчителю довелося відстоювати звання кращого з кращих на Відкритому кубку України, де зібралися 180 учасників з країн ближнього зарубіжжя. Серед ветеранів Віктор Гуменюк здобув бронзову медаль та кубок за 3 місце у розділі «ката». Виходячи на татамі, говорить сенсей, від відчував підтримку близьких, знайомих, своєї федерації та рідного міста.

Віктор Гуменюк, президент Житомирської обласної федерації кіокушинкай карате: «Их поддержка очень ощущалась. Она помогла пройти мне все этапы. Когда японцы под звуки украинского гимна вручали мне награды, поверите, ком в горле стоял. Но я доказал, что в моем возрасте можно заниматься карате.»

Карате — це не вулична бійка, а особлива філософія, вчить дітей Віктор Гуменюк. Один із головних її принципів: якщо боляче комусь — боляче й тобі, якщо хтось відчуває радість — ти щасливий. Це є основа, вкотре повторює сенсей, пише ТРК ВІК.

Віктор Гуменюк, президент Житомирської обласної федерації кіокушинкай карате: «Я рад, что именно в этом городе я вырос и что в этом городе я прокладываю путь киокушинкай каратэ, доказывая, что это — не травматический вид спорта. Это — прекрасный спорт: боевой дух, высокий уровень, основа нормального образа жизни... В каратэ заложены сила духа, сила воли, уверенность в победе. Побеждать ведь может только сильный. Слабый, думая, что сломается, ломается на самом деле.»

Наступного року у Києві пройде чемпіонат Європи з кіокушинкай карате, трохи згодом, у Санкт-Петербурзі, чемпіонат світу. Його учні обов’язково потраплять туди, впевнений Віктор Гуменюк. Потраплять, щоб подарувати радість перемоги шанувальникам цього виду бойового мистецтва, сенсею та Бердичеву. Це є основа.

Автор: Олександр Єжель

  Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі