Культура

Пластилінові шедеври Житомирського скульптора поїдуть на виставку в «Пінчук Арт Центр»? ФОТОрепортаж

6 January 2009, 16:43

Владислав Гусаківський вже понад 15 років займається створенням різноманітних фігур і фігурок із пластиліну. Як розповідає молодий скульптор, він не має художньої освіти, Владислав ліпить з пластиліну ще з раннього дитинства(приблизно з 4 років). Ця справа завжди подобалась йому та й виходило у нього це досить непогано. Тематикою його робіт в основному є готика, кіберпанк, модернізм та абстракціонізм. Образи та постаті фігурок є плодом його уяви та вражень від побачених фільмів та прочитаних книжок. Владислав має вже понад сотню готових робіт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На даний момент житомирський митець готується представити свої роботи на виставці у «Пінчук арт центрі», де вони візьмуть участь у конкурсі. Конкурс має на меті віднайти талановитих молодих українських художників, які творять щось нове та незвичне. Роботи переможців конкурсу будуть представлені в галереї «Пінчук арт центру», також ті чиї роботи будуть обрані першими отримають грошові нагороди (від 10 до 100 тис. грн. ) та матимуть змогу навчатися в художніх університетах закордоном.

«Я дуже сподіваюся на перемогу, хотілося б, що б люди побачили мої роботи, оцінили, можливо вони комусь сподобаються, хтось захоче щось купити. Невдовзі я переходжу на новий матеріал з якого я буду виготовляти роботи – це рідка пластмаса або інакше керамічна пластмаса, яка є набагато міцнішим матеріалом аніж пластилін» - говорить Владислав Гусаківський, молодий скульптор із Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі