Події

У Житомирській області податківці викрили, як ділки легалізували мільйон

3 March 2009, 17:58

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА у Житомирській області в поточному році виявлено 2 злочини, за яким порушено кримінальну справу за ст. 209 КК України. Загальна сума виявленого  легалізованого доходу складає 1,1  млн. грн., накладено арешт на майно  на загальну суму 2,2 млн. грн.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба відомства з посиланням на інформацію управління боротьби з відмиванням  доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА у Житомирської області.

Так, в результаті реалізації оперативних матеріалів співробітників Управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА у Житомирській області, в ході проведення оперативно - слідчих заходів в рамках розслідування кримінальної справи, слідчим відділом податкової міліції  ДПА області порушено кримінальну справу  за  ст.209 ч.2 КК України відносно службових осіб ТОВ "ТК".

Протягом 2004 року вказані службові особи використовуючи підроблені бланки підконтрольної фірми-нерезидента, з підробленим підписом власника іноземної кампанії, фактично керуючи розрахунковими рахунками кампанії, відкритими у банківських установах Латвії, організували розмитнення харчових продуктів через приватного підприємця та подальший рух товару по території України до кінцевого споживача.

У вказаний період товариство, використовуючи документи та реквізити підконтрольної фірми-нерезидента, яка згідно з отриманими даними припинила існувати у належному правовому та фінансовому стані, надало до митних органів України недостовірні дані про походження, асортимент, найменування товару та занизила його вартість понад 500 тис. грн.

В подальшому,  з метою легалізації грошових коштів та товару, здобутих злочинним шляхом, фактичною вартістю біля 1 млн. грн., ввезених шляхом контрабанди, службові особи товариства здійснювали його реалізацію по занижених цінах суб'єкту підприємницької діяльності з ознаками фіктивності. Фактично товар, одразу після розмитнення, завозився і оприбутковувався від імені фіктивних  підприємств по ринкових цінах, які перевищували вартість розмитнення в декілька разів, і легалізувався шляхом подальшої реалізації суб'єктами господарської діяльності  різних регіонів України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі