Політика

„Дежавю” по -житомирськи

16 August 2007, 19:11

16 серпня о 9 годині ранку до Житомирської обласної ради прибули представники виконавчої служби з Києва, які зробили спробу здійснення виконання рішення Бердичівського суду “Про забезпечення участі 9-ти депутатів обласної ради від фракції БЮТ у пленарному засіданні сесії ради”.

Однак І. Синявська зачинилась в своєму кабінеті разом із екс-спікером Верховної Ради 5-го скликання О.Морозом і охорона останнього представників виконавчої служби в кабінет Синявської не пропустила.

Начальник охорони соціаліста Мороза заявив, що поки в приміщенні обласної ради буде “охороняєма” особа рішення виконуватимуться ті, на які акцентуватиме увагу саме ця персона (тобто Мороз).

Відкриття сесії затрималось на 40 хвилин у зв’язку з переговорами Мороза із Синявської та їхніми консультаціями телефоном з Януковичем і Лавриновичем.

Перед відкриттям сесії голови депутатських фракцій “Наша Україна” Анатолій Фещенко та БЮТ Віталій Француз виступили з офіційними заявами щодо її нелегітимності. В сесійній залі не було виконано рішення судів, іншими словами скоєно злочин. “Наша Україна” і БЮТ не братимуть участі в сесії обласної ради, після чого депутати обласної ради двох фракцій покинули сесійну залу.

І.Синявська озвучила рішення вищестоячої організації про відкликання виконавчого впровадження. Однак саме рішення не представила навіть голові Житомирської ОДА Юрію Павленку.

Через деякий час голова ОДА заявив, що як посадова особа на яку покладається здійснення нагляду за дотриманням законності на території Житомирської області не прийматиме участі в сесії, легітимність якої є сумнівною.

У своєму виступі Ю.Павленко акцентував увагу на рішення вищого органу (Президії) ХДС про невизнання фракції ХДС в Житомирській обласній раді.

Після чого сесійну залу залишили представники органів виконавчої влади.

Екс-спікер Мороз не здобувши лаврів на ниві зради в Києві спробував здобути їх разом із Синявською, яка перейняла досвід свого шефа на теренах Житомирщини.

Однак житомиряни своєю позицією продемонстрували ставлення до відступників. Приїзд Мороза пікетували представники НСНУ та БЮТу і “шеф” пані Синявської “не солоно хлебавши” вдруге бігством полишив територію Житомирщини. Партійці НСНУ та БЮТ довели, що зрадникам не місце у владних коридорах ні в Києві ні в Житомирі.

16 серпня обласна рада на чолі із Синявською продемонстрували “дежавю” по-житомирськи: турнікети навколо приміщення ОДА, сотні беркутівців в кожному закутку, відмова журналістам в інформації, навіть входження в приміщення стало яскравим спогадом подій 2004 року. Механізм системи Партії Регіонів було включено за допомогою одіозної фігури Синявської, яка готова служити всім вождям, аби утриматись в улюбленому кріслі. Слова, які лунали з Житомирського майдану: “Синьку – геть”, “Ганьба” “Синявська - Іуда” охарактеризували і особу і систему і дали зрозуміти, що повернення до минулого не відбудеться.

Прес-служба НСНУ

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі