Суспільство

В Житомире "Теплокоммунэнерго" конфисковало машину за долг в 30 тыс. грн.

23 December 2010, 16:11

22 грудня 2010 року працівниками Крольовського відділу державної виконавчої служби у мешканки Житомира було вилучено автомобіль марки “Skoda Octavia». Підставою для таких дій стали  судові рішення, які набрали законної сили. Згадані судові рішення боржником не було оскаржено але й не було виконано у передбачений законом термін.  При проведенні виконавчих дій були присутні представники Орендного підприємства «Житомиртеплокомуненерго», як кредитора, на чию користь відбувається стягнення майна. Зважаючи на емоції, що вирували під час процедури вилучення автомобіля, зовсім не зайвою виявилась і присутність  представників правоохоронних органів.

Про це повідомляє прес-служба «Житомиртеплокомуненерго».

Боржниця є власником двох квартир в центрі міста. Понад п’ять років жінка не сплачувала за комунальні послуги, якими користувалась. За цей час набігла цілком пристойна сума боргу — близько 30 тисяч гривень. Корольовським районним судом міста Житомира було винесено п’ять судових рішень про стягнення існуючої заборгованості. Дані судові рішення жінка не оскаржувала, але й борг погашати теж не поспішала. Отже, не лишалось нічого іншого, як вдатися до їх примусового виконання силами державної виконавчої служби.

“ Сьогодні ми вилучили автомобіль “Skoda Octavia». Дана житомирянка заборгувала нам близько десяти тисяч гривен. Автівку опломбує виконавча служба і вона зберігатиметься у нас до того, доки не буде погашено весь борг, не тільки нам, а й іншим підприємствам-надавачам комунальних послуг, а це - в межах 30 тисяч гривень”, - повідомив директор орендного підприємства “Житомиртеплокомуненерго” Валерій Огороднік.

За словами Валерія Огородніка боржниця пообіцяла цього ж дня заплатити свій борг. Автівку їй буде повернуто одразу, як державна .виконавча служба закриє виконавче провадження.

За останні декілька місяців з метою забезпечення виконання рішень судів щодо громадян, які заборгували за послуги з теплопостачання працівниками державної виконавчої служби, було проведено п’ять рейдів  по 42 квартирам боржників  та вилучено на користь Орендного підприємства «Житомиртеплокомуненерго» майна на декілька тисяч гривень. Представники підприємства незмінно беруть участь у подібних заходах, таким чином реалізуючи надане стягувану законом право бути присутнім під час проведення виконавчих дій. Юридично-абонентним вiддiлом підприємства  з початку року пiдготовлено та направлено на розгляд суду близько 1800 позовiв та заяв про видачу судових наказів.  Фактично всі вони задоволенi та знаходяться на виконаннi державної виконавчої служби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі