Суспільство

У Бердичеві діти виготовляють ялинкові прикраси з лампочок та солоного тіста

27 December 2010, 09:38

У гуртку “Художник-майстер”, який діє при центрі позашкільної освіти ім. О.Разумкова в Бердичеві, кипить передсвяткова робота: дівчата готують прикраси для ялинок.

Серед персонажів найчастіше зустрічаються символи наступаючого року: кіт і кролик, зроблені із солоного тіста. Місять його за спеціальним рецептом, - повідомляє телекомпанія ВІК. Потім виліплюють фігурку. Важливо її гарно висушити, після чого розфарбувати і вкрити лаком.

Одна з найдосвідченіших дівчат — Аня Фурман — займається у гуртку 9 років, тому береться за більш складні завдання, аніж ліплення. Обіцяє за 20 хвилин зробити сніжинку з намистин і бісеру. Одночасно навчає плетінню і журналіста.

Анна Фурман, вихованка гуртка “Художник-майстер”: “5 бісеринок відділяємо, залишаємо одну, протягаємо в неї кінчик дроту. Виходить кільце”.

Ось вона, дорогоцінна сніжинка. Майстрині підказують, що, коли не робити на виробі петлю, його можна носити і на одязі як прикрасу.

А щодо новорічної ялинки, то можна зробити для неї святковий віночок, або подарувати друге життя скляним лампочкам, які вийшли з ладу. За допомогою фарби їх можна прикрасити настільки, наскільки вистачить фантазії. А ще в ролі іграшок можна використати звичайні шишки.

Алла Соломонюк, керівник гуртка “Художник-майстер”: “Думаю, кожен ходив у ліс і збирав там шишки. Ось у нас є шишки, з них ми зробимо новорічні іграшки”.

Аби іграшку можна було повісити на ялинку, треба з дробу зробити петлю і приклеїти її на верхівку шишки. Потім задекорувати верхню частину за допомогою ялинкового “дощика”, або, як у нашому випадку, атласної стрічки. З неї треба зв’язати два бантики, приклеїти їх на шишку, ще раз збризнути усе лаком — і всього за 20 хвилин новорічна шишка готова. Можна вішати її на свою ялинку, або комусь подарувати. Дарунок, зроблений власноруч, буде унікальним та особливо цінним.

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/11589.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/11590.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/11591.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/11596.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/11594.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/11593.full.image.jpg

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі