Політика

Ющенко нагородив автора проекту пам’ятного знака жертвам Голодоморів в смт. Попільня

26 November 2007, 11:03

22 листопада 2007 року Президент України Віктор Ющенко вручив орден „За заслуги” ІІІ ступеня приватному підприємцю з смт. Попільня Валерію Миколайовичу Шипнівському.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

Високої нагороди його було удостоєно за вагомий особистий внесок у дослідження теми голодоморів в Україні, активну громадську діяльність з метою вшанування пам’яті жертв трагедії.

53-річний Валерій Шипнівський розробив творчий проект пам’ятного знака жертвам Голодоморів та політичних репресій і виступив меценатом із його виготовлення, установлення та благоустрою прилеглої території. Пам’ятник установлено в смт. Попільня по вул. Богдана Хмельницького, 15. Відкриття відбулося 20 листопада ц.р. за участю Президента України Віктора Ющенка.

Пам’ятний знак жертвам Голодоморів та політичних репресій у смт. Попільня розташований на земляному насипі, де закладено капсули з землею з 34 масових поховань жертв Великого Голоду 1932-1933 років.

Пам’ятник нагадує роздвоєний гранітний православний хрест, що розколовся від людського горя і біди, з’єднаний із двох сторін світлим хрестом пам’яті нинішнього покоління.

Навколо земляного насипу викладено гранітні бруси з написами сіл, де був масовий голод в 1932-33 роках, та встановлено по три підсвічники з жовтого кольорового металу для свічок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі