Україна

Амфори, які \"знайшов\" у морі Путін, йому підклали заздалегідь

5 October 2011, 12:01

Володимир Путін насправді не знаходив стародавніх амфор на дні Азовського моря, нарешті підтвердив прес-секретар російського прем\'єра Дмитро Пєсков. Він зізнався, що "знахідки" спеціально залишили археологи, щоб "зробити Путіну приємно".

У серпні цього року під час відвідин табору археологів на березі Таманської затоки Путін занурився з аквалангом на двометрову глибину і вийшов на берег, тримаючи в руках два стародавні посудини.

"Природно, вони були знайдені під час експедиції, за кілька днів або тижнів до того. Їх або залишили там або поклали - це абсолютно нормально і зовсім не привід для всієї цієї зловтіхи", - сказав Пєсков, цитує BBC Russian.

Постановочної події одразу впала в око багатьом блогерам і журналістам, викликавши масу глузувань і карикатур.

Виявити глечики VI-VIII століть для Путіна виявилося разюче легко: дві амфори без слідів тривалого перебування під водою перебували на видному місці на невеликій глибині і були чудово освітлені.

Пєсков сказав, що це була ідея одного з учасників археологічної експедиції. За словами прес-секретаря прем\'єра, їм захотілося, щоб Путін, занурившись, побачив, "як це виглядає насправді".

Говорячи про різні легенди, що оточують російського прем\'єра, Пєсков додав, що Путін "взагалі не потребує ні прес-секретарів, ні іміджмейкерів", оскільки більшість рішень приймає сам.

Путін відомий своєю любов\'ю до ефектної появи на публіці. За час свого президентства і прем\'єрства він виходив у море на підводному човні, літав на винищувачах, літаку-амфібії Бе-200, годував тигренят, водив Ладу "Калину", їздив за кермом боліда Формули-1, а також оголяв накачаний торс.

Чинний прем\'єр-міністр збирається балотуватися в президенти Росії на березневих виборах 2012 року і може обійняти цю посаду вже втретє.

ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі