16 April 2024, 13:36 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

Інформація про останні події у Черняхівському району

Творчість. Нещодавно вихованці Черняхівської музичної школи повернулися з перемогами з двох конкурсів. Це – Всеукраїнський конкурс «Феєрія зірок» (м.Житомир), в якому Гаркавенко Марина та Капустіна Марта посіли І-і місця (номінація «естрадний спів»), Римбалович Дмитро – ІІ місце (інструментальна музика, фортепіано), Стецюк Анастасія (номінація «естрадний спів») – ІІІ місце, та обласний відкритий фестиваль дитячої творчості «Лелеченьки» (смт Ємільчине), де Грицанчук Катерина (номінація «естрадний спів») та Бабкіна Анастасія (номінація «народний спів») посіли І-і місця, Капустіна Марта (номінація «естрадний спів») отримала Грамоту за участь.

Земля. 13 червня державні інспектори з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області під час перевірки дотримання вимог земельного законодавства у Черняхівському районі виявили факт самовільного зайняття земельної ділянки державної власності. Фермер використовував земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 115 гектарів без оформленого належним чином права власності або користування. Розмір шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, склав 121 тис. гривень.

День медичного працівника. 14 червня голова районної державної адміністрації Павло Ігнатенко разом з народним депутатом України Павлом Дзюбликом та головою районної ради Іваном Бовсунівським взяли учать у заходах до Дня медичного працівника, які відбулися в Черняхівському територіальному медичному об’єднанні, привітали медиків з професійним святом та нагородили грамотами.

Децентралізація. 14 червня голова районної державної адміністрації Павло Ігнатенко разом з народним депутатом України Павлом Дзюбликом та головою районної ради Іваном Бовсунівським взяли участь у зборах громадян с. Андріївка, на яких піднімалися питання щодо соціально-економічного розвитку села, а також було порушено питання щодо перспектив створення об’єднаної територіальної громади.

Виховання дітей. 14 червня працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації спільно з секретарями сільських, селищних рад було проведено профілактичний рейд на території Головинської селищної ради, Бежівської та Дівочківської сільських рад з метою з’ясування умов проживання, стану утримання, навчання та виховання: усиновлених дітей, дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, що перебувають в складних життєвих обставина .

Економіка району.  14 червня голова районної державної адміністрації Павло Ігнатенко разом з головою районної ради Іваном Бовсунівським взяли участь у дні відкритих дверей філії ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація України «Черняхівський елеватор», на яку були запрошені керівники агроформувань, які здійснюють господарську діяльність на території району.

Освіта. 15 червня у Черняхові пройшли районні спортивні змагання у залік 17 Спартакіади педагогічних працівників. У легкоатлетичному кросі серед ЗНЗ І-ІІІ ступенів перше місце здобула Черняхівська ЗОШ, другими стали учителі Селянщинського спортивного ліцею, третю позицію закріпила за собою Черняхівська гімназія. Серед ЗНЗ І-ІІ ступенів перше місце упевнено завоювала Некрашівська ЗОШ, другу сходинку посіла Салівська школа і третє місце здобули педагоги Сельця.

Боротьба зі злочинністю. У жителя села Осники поліція виявила та вилучила нарковмісні рослини. 16 червня в ході операції «Мак-2017» поліцейськими під час проведення санкціонованого обшуку домогосподарства 33 річного жителя с. Осники було виявлено та вилучено 19 рослин на корені, які за своїми ботанічними ознаками нагадують рослини коноплі, а також на присадибній ділянці виявлено 6 пластикових пляшок різного об’єму частково заповнені рідиною темного кольору з різким запахом розчинника та марлеву тканину заповнену рослинною подрібненою масою коричневого кольору. Також Поліцейськими встановлено причетного до крадіжки 16 чавунних редіаторів приміщення колишньої Осницької школи. На початку квітня поточного року до поліції з заявою звернувся голова Високівської ОТГ про те, що в період часу із  23.03.2017 року по 05.04.2017 року невідома особа шляхом вільного доступу скоїла  крадіжку чавунних батарей у кількості 16 шт.  на 7 секцій. 16 червня до поліції з приймального відділення Черяхівського ТМО надійшло повідомлення про те, що без свідомості з видимими тілесними ушкодженнями доставлено 61-річного чоловіка. Цього ж дня поліцейськими було встановлено, що 15 червня близько 22.00 години в с. Осники під час розпиття алкоголю між місцевим 51-річним жителем та 61-річним дачником з м.Житомира виникла сварка на грунті раптово виниклих неприязних відносин, яка переросла у бійку. По всіх фактах ведеться розслідування.

Державна служба. У Житомирі команди з Житомирської, Пулинської, Черняхівської райдержадміністрацій та Житомирської ОДА беруть участь у спартакіаді серед державних службовців. Змагання розпочалися 16 червня, на стадіоні «Спартак». Подібні змагання проходять щороку для адміністрацій та рад області. Держслужбовці змагатимуться з таких видів спорту, як шахи, волейбол, настільний теніс та футбол. Фінальні змагання проходитимуть 7 липня.

 Місцеве самоврядування. 17 червня у Чорноморську завершилась VI Всеукраїнська спартакіада депутатів усіх рівнів. Збірна команда Житомирської області вже другий рік поспіль виборює в загальному заліку третє місце, першими цього року стала знову команда з Івано-Франківської області, а другою – Черкаська область. Наша делегація була представлена у всіх заявлених видах спорту, а очолював команду Житомирщини голова обласної ради  Володимир Ширма.  Від нашого району у змаганнях взяло участь 3 депутати: Віктор Ревчук, Сергій Терейковський та Сергій Щуцький.

Футбол. Футбольна команда Черняхова, юнаки 2003-2004 років народження стали переможцями чемпіонату ДЮФЛ Житомирської області. 16 червня в  Житомирі відбулися півфінальні та фінальні ігри чемпіонату ДЮФЛ Житомирської області. 1/2 ''Полісся'' (Житомир) - ''Бердичів'' - 6 : 0 ''Жерм'' (Черняхів) - ''Овруч'' - 2 : 1 Голи забили: Мельник М., Микитюк Є. За 3 місце зустрілися команди: ''Бердичів'' - ''Овруч'' - 3 : 2 За 1 місце: ''Жерм'' (Черняхів) - ''Полісся'' (Житомир) - 0 : 0  (по пенальті 4 : 2) Пенальті забили: Ковальчук А., Микитюк Є., Мельник М., Рубан Я. 26 червня в м. Бердичів в півфіналі зіграє команда Черняхова 2001-2002 р.н. з командою ''Полісся''. 17 червня відбулася гра першості області з футболу: ''Технічний ліцей'' (Черняхів) - ''Авангард 2'' (Н. Волинський) - 6 : 1. 18 червня відбулася гра чемпіонату області з футболу серед ветеранів:  ''Граніт'' (Черняхівський р-н) - ''Бердичів'' - 2 : 1. Наступну гру команда ''Граніт'' проведе в смт. Іршанськ 25 червня. 19 червня відбулися зональні змагання чемпіонату області серед дітей 2005-2006 р.н., ''Полісся'' (Житомир) - Черняхів - 3 : 1, ''Полісся'' - Бердичів - 5 : 0
Команда Черняхова вийшла з групи, як найкраща команда, яка зайняла 2 місце, зіграє в м. Бердичиві в 1/4 чемпіонату області з футболу.

Правосуддя. 8 червня Господарський суд Житомирської області, задовольнивши клопотання ПАТ "Головинський граніт" своєю постановою № 906/250/17 скасував наказ Регіонального відділення Фондудержмайна по Житомирській області щодо передачі Цілісного майнового комплексу від ПАТ "Головинський граніт" до ДП "Головинський кар'єр". Передача була здійснена у січні цього року. Повне рішення складено 19 червня.

 Інформація з різних джерел.