29 March 2024, 11:37 Житомир: °C
Матвій Хренов
Житомирянин

Відтепер координуватиму діяльність управління культури Житомира

 Кілька слів про передачу в мої повноваження координації діяльності управління культури і зокрема славнозвісних парків.

По-перше, проведемо аудит та повну оцінку, щоб розібратися, що там є. Особисто я поки не проаналізую документи, не можу сказати про попередній аудит нічого. На сесії міської ради буде створюватися комісія для чергового аудиту та повної оцінки діяльності КП «Парки».

По-друге, в КП «Парки» буде введена посада директора з розвитку.

По-третє, найперше, з чого потрібно починати працювати – це реконструкція самих парків. Це не проводилося давно і не було можливості це зробити, але реконструкція потрібна і, думаю, з цим погоджуються всі житомиряни.

До розробки технічного завдання буде залучено максимальна кількість зацікавлених сторін. А саме – парки повинні бути центром дозвілля. Культурного, спортивного, сімейного, дитячого.

Відповідно, всі зацікавлені сторони в цих напрямках повинні бути залучені до розробки архітектурної концепції парка. В парках повинно бути зонування – для відпочинку, розваг, занять спортом.

Парки повинні стати відкритим простором для занять спортом, як це практикується по всьому світу. Це бігові, вело доріжки, які не заважають відпочинку інших людей. Ці та інші речі повинні бути закладені у розвиток.

Наступним великим проектом буде створення пішохідного і велосипедного сполучення між парком Гагаріна, Монументом Слави та Гідропарком.

Ми вже починаємо активно над цим працювати і це питання в пріоритеті.

В цьому році головне почати роботу над створенням чітко прописаного технічного завдання і напрацювати матеріал для проектів. Звісно, що одразу все зробити не вийде – будемо обирати пріоритети.

Буде оголошено відкритий конкурс і житомиряни обиратимуть найбільш гарний на їхню думку проект, реалістичність якого будуть вже розглядати спеціалісти.

Якщо говорити глобально, то управління культури це досить об’ємний пласт роботи. Тут і об’єднання кінотеатрів, і питання створення арт-центру на базі кінотеатру «Жовтень». Ось уже зараз закінчується конкурс на кращий проект архітектурних концепцій.

До речі, подано 21 заявку. Друга площадка музею космонавтики планується на базі давно не діючого кінотеатру «Космос». Це теж все направлення управління культури.