26 April 2024, 17:08 Житомир: °C
Матвій Хренов
Житомирянин

КОНЦЕПЦІЯ РОЗВИТКУ ПАРКІВ. РЕКОНСТРУКЦІЯ
Я вже писав про ідеї реконструкції парків відпочинку міста. Вчора на робочій групі представлено Концепцію розвитку парків. Одразу зазначу, що на реалізацію візії піде як найменше 5 років, бо роботи багато, а ідеї масштабні. 
 
Основна ідея полягає у багатогранності того дозвілля, яке можуть обирати житомиряни у парку. Цю функцію виконуватиме зонування території з центрами – сімейного, спортивного, культурно-мистецького – відпочинку. 
 
При цьому зберегти аутентичність спадку від барона Шодуара, кількість і унікальність зелених насаджень. Простіше кажучи, все, що треба зберегти, буде збережено. 
Разом з тим, кожен зможе знайти собі куточок для своїх вподобань.  
 
Для сімей з дітьми передбачається оновлення атракціонів зі світловим та музичним супровідом, Kids clab–зона, лего-зона, батутний водний парк, велика батутна зона, територія вуличної їжі та лаунжзони.
 
Мистецька зона передбачає простір для бажаючих експерементувати і творити. 
 
Спортивна територія передбачатиме можливість для занять спортом (спортмайданчики), велопарк, вейкпарк, скалодром, роледром та інші активності. Планується, що спортивна зона функціонуватиме протягом усього року. 
 
В концепцію увійшла також ідея пішохідного і велосипедного сполучення між Шодуарівським парком, Монументом Слави та Гідропарком. Повторюся, що на мою думку, парк має бути центром розвитку, від якого розходяться  туристичні та  спортивні маршрути, а сам парк – центром дозвілля для кожного житомирянина.
 
До вашої уваги карти зонування парків. Наголошую, що це концепція розвитку парків. Після її обговорення вона стане основою розвитку парків.