29 March 2024, 00:25 Житомир: °C
Наталія Чиж
Лідер ГО "Самопоміч" у Житомирі

Діти не повинні страждати через продуктові тендери для дитсадків

 Коли в офіс ГО “Самопоміч” у Житомирі звернулися батьки вихованців дитсадків щодо нестачі продуктів харчування, я була шокована дізнатися про цю проблему.

Ми, не роздумуючи і не випитуючи подробиць, одразу ж погодилися допомогти і завезли туди крупи, борошно, олію.

У день візиту до дитсадку №44 якраз відбувалася прес-конференція заступника міського голови Олександра Бочковського, який говорив про цю проблему. Керівник волонтерського штабу ГО “Самопоміч” Олександр Рибак розповів присутнім журналістам про те, що питання з постачанням продуктів має системний характер у місті. З одного боку, постачальники не хочуть бути у програші через цінові коливання, з іншого боку, місто стало заручником цієї ситуації, але найбільше потерпають від цього діти і їхні батьки. В очікуванні тендеру всі, але як ти поясниш малій дитині, чому вона сьогодні мусить їсти інакше, ніж раніше?

Керуючись головним принципом нашого громадського об’єднання “Візьми і зроби”, ми взяли і допомогли поки що 5 дитсадкам, а цього четверга – ще три на черзі. Я була дуже зворушена отримати дитячу стінгазету і зроблені руками діток квіти на знак подяки за те, що ми привезли провізію.

І поки чиновники будуть з’ясовувати проблему постачання, тендерів, я хочу звернутися до усіх небайдужих житомирян підтримати наші дитсадки. Для координації роботи прошу телефонувати до нашого офісу за номером телефону (096)185-65-84 або заходити за адресою вул. Велика Бердичівська, 9, оф. 8. Робімо добрі справи разом!