26 April 2024, 22:18 Житомир: °C
Наталія Чиж
Лідер ГО "Самопоміч" у Житомирі

Закликаю усіх не стояти осторонь проблем інших людей

19-річна Вікторія Трішина зустріла нас на порозі своєї хати разом з мамою Тетяною.  Скромна і мила дівчина не може самостійно пересуватися.

У День закоханих цьогоріч Віка стояла ввечері на зупинці і чекала маршрутку. На швидкості на бордюр вискочив автомобіль “Жигулі”. Дівчину проволочили на авто 20 метрів, а після цього водій втік. Доки на місці події розбиралися інспектори ДАІ, водій повернувся, але знову був налаштований накивати п’ятами, хоча йому не дали цього зробити. Як з’ясувалося, чоловік був у стані алкогольного сп’яніння. Віка ж отримала проблеми на все життя: на стегні та черепно-мозкову травму. Першу операцію на стегні зробили у березні: вона пройшла невдало, бо зламалася вшита пластина. Друга операція була у травні: з таза вилучали кістку для вживлення у стегно. Вікторія після цих усіх мук та випробувань отримала другу групу інвалідності.

Лікарі сказали родині, що вона, може, встане на ноги. Я дуже хочу вірити у те, що так станеться. Коли до нас в “Об’єднання “Самопоміч” звернулися за допомогою дівчині, ми одразу зголосилися і надали їй візок. Раніше мама позичала візок, а зараз у будь-який зручний час Віка зможе бути на свіжому повітрі. Ми привезли візок разом з нашими волонтерами Таргонськими, які возять допомогу не лише захисникам на схід, а й у медичні заклади. І закликаю усіх небайдужих людей не стояти осторонь проблем інших: давайте об’єднуватися і підтримувати один одного. Лише добро здатне робити зміни.