29 March 2024, 13:58 Житомир: °C
Наталія Чиж
Лідер ГО "Самопоміч" у Житомирі

Волонтерство - це модно

Рік роботи громадської організації “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі став точкою відліку волонтерської діяльності у нашому місті. Ми пройшли багато випробувань, але стали сильнішими. Наша організація живе саме за рахунок волонтерських внесків, що робить нас незалежними від олігархів чи місцевих князьків.

Хочу подякувати нашій команді волонтерів, яка щодня робить за покликом душі добрі справи. Нещодавно ми проводили соціальний ярмарок на території волонтерського центру “Віз щастя”, де щоденно займаються діти та дорослі на різних гуртках та курсах. Всередину приміщення забігли діти, до місця, де бутль з питною водою. Вони знають тут кожний закуток. Потім зайшли учасники ярмарку, запитують, де можна випити води. Діти за руки завели їх і показали. Я була приємно  вражена, що вони тут почуваються, наче вдома.

Це і є результат саме волонтерської роботи, бо діти, як ніхто інший, відчувають щирість і насолоду від роботи з ними. От у нашій команді є волонтер Наталія Чісліна. Це наша бджілка: очолює волонтерський центр, веде там театральну студію, а ще займається проектами “Теплі вечори”, “Хай сонцю і квітам всміхаються діти”. І це ще не неповний перелік. Якщо згадувати поіменно всі прізвища волонтерів ГО “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі, то займе багато часу і місця.

Мене часто запитують, звідки енергія робити так багато, а це, і я пишаюся сказати, кожного дня без перебільшення 10-15 заходів. Ми плануємо роботу на нарадах за великим круглим столом, складаємо графік і визначаємо відповідальних за той чи інший напрямок. Чи все проходить гладко і безперешкодно? Ні. Чому все-таки вдається працювати попри опір чиновників та інших “добродіїв”? Бо є команда. Команда волонтерів. Ми часто говоримо один одному: “Візьми і зроби”. Отож, взяли і зробили. І зробимо наше місто ще кращим. Долучайтеся до гурту самовідданих людей!