26 April 2024, 02:55 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Голова Житомирської райдержадміністрації прозвітував за рік роботи

 Голова Житомирської райдержадміністрації прозвітував за рік роботи

13 квітня у великій залі засідань районної ради пройшов офіційний публічний звіт голови райдержадміністрації Сергія Микитюка за підсумками роботи у 2016 році.

Захід зібрав депутатів районної ради, керівників та працівників апарату і структурних підрозділів райдержадміністрації, селищного, сільських голів, членів Громадської ради при райдержадміністрації, представників бізнесу, засобів масової інформації та громадськість.

Як наголосив С.Микитюк, розпочинаючи доповідь, районна державна адміністрація будувала свою роботу у 2016 році відповідно до стратегічних напрямів реалізації положень Указів Президента України, Програми діяльності та постанов Кабінету Міністрів, якими визначені основні завдання по вирішенню найактуальніших економічних проблем, забезпечення соціальної і політичної стабільності, відповідальності за стан справ на місцях.

«За результатами своєї роботи у 2016 році згідно оцінки результативності діяльності районних державних адміністрацій та виконкомів рад міст обласного значення Житомирської області, Житомирський район посів перше місце серед 23 районів, а в загальному рейтингу серед 28 районів та міст обласного значення Житомирський район посів 3 місце, пропустивши вперед лише м. Житомир та м. Малин», - підкреслив Сергій Михайлович.


Як наголосив С.Микитюк, такі результати стали можливими завдяки спільним зусиллям та плідній співпраці райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади,  районної ради та депутатського корпусу, очільників місцевих громад, керівників підприємств, що працюють на території району.

У своєму виступі, який супроводжувався демонстрацією інформаційно-аналітичної презентації, голова райдержадміністрації дав коротку характеристику району, розповів про основні напрямки та досягнення в роботі апарату РДА. Йшлося й про проведену у минулому році реорганізацію та впорядкування структури апарату та окремих структурних підрозділів.

Окремо зупинився С. Микитюк на характеристиці стану розвитку підприємництва в районі та здійсненому переходу державних закупівель в райдержадміністрації на електронну систему Prozorro, завдяки чому вже зекономлено більше 1 млн. грн.

Також голова РДА розповів про успіхи та досягнення у бюджетній сфері, розвитку агропромислового комплексу району, про стан справ у сфері житлово-комунального господарства, будівельному комплексі та про капітальні інвестиції.

Також йшлося про стан ринку праці, соціальний захист населення та легалізацію трудових відносин. Розповів С.Микитюк і про стан справ у галузі культури, освіти, охорони здоров’я, захист дітей, розвиток у питаннях сім’ї, молоді та спорту та цивільний захист населення.

Завершуючи доповідь голова райдержадміністрації окреслив основні напрямки роботи у 2017 році. «У поточному році зусилля районної державної адміністрації будуть зосереджені на продовженні реалізації реформи децентралізації, адміністративно-територіальної та секторальних реформ в Житомирському районі; формуванні позитивного інвестиційного іміджу району, створенні сприятливих умов для залучення в економіку району вітчизняних та іноземних інвестицій; проведенні ефективної політики енергозбереження, модернізації об’єктів соціальної сфери для зменшення обсягів споживання газу;  продовженні робіт з ремонту доріг та розвитку інфраструктури; оновленні матеріально-технічної бази закладів освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури та спорту; наданні передбачених законодавством допомог учасникам АТО та їх сім’ям; проведенні інвентаризації водних об’єктів та гідротехнічних споруд; покращенню роботи по наданню субсидій та інших соціальних послуг; підтримці аграрного сектору та наповненню бюджетів усіх рівнів», - зазначив С. Микитюк.

 

З текстовим варіантом звіту можна ознайомитися ТУТ.

Презентаційні матеріали див. ТУТ.