25 April 2024, 08:29 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

У Житомирському районі проведено заходи із санітарного очищення та благоустрою

 Минулого тижня працівники райдержадміністрації долучилися до заходів із санітарного очищення та благоустрою територій району у рамках місячника «За чисте довкілля».

Під час проведення місячника особливу увагу було приділено прибиранню та вивезенню побутових відходів і сміття. За усіма структурними підрозділами райдержадміністрації, селищною, сільськими радами, ОТГ, комунальними підприємствами було закріплено відповідні території, визначено види та обсяги робіт. Серед іншого було проведено санітарну очистку узбіч доріг між населеними пунктами району, зокрема – на трасах М-06, М-21, Р-18, Р-28, Н-03, Т0614.

Велику увагу було приділено благоустрою територій пам’яток культурної спадщини, окремих поховань та некрополів, місць масового поховання померлих та загиблих військовослужбовців, які загинули у війнах та внаслідок політичних репресій.

Так, серед іншого, було проведено роботу щодо впорядкування території меморіального комплексу Жертвам фашизму, що розташований на Богунії в межах Іванівської сільської ради. Окрім власне прибирання від сміття було здійснено вирубку, збір та вивезення чагарників обабіч братських могил та самого меморіального знаку.

Дещо раніше, 7 квітня, в рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», пройшло садіння лісу в Тригірському лісництві Житомирського лісгоспу. До процесу лісовідновлення долучилася й райдержадміністрація на чолі з головою Сергієм Микитюком, працівники апарату лісгоспу та лісова охорона Тригірського лісництва.

Даний захід вже став гарною щорічною традицією. До посадки лісу долучаються представники сільських рад, громадськість, працівники різних установ і організацій та всі бажаючі.

Роботи з благоустрою та приведення в належний санітарний стан територій населених пунктів, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, побутових та інших відходів, прибирання прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, вулиць, доріг та тротуарів тощо пройшли в усіх селищах та селах району.

До участі в заходах, з метою підвищення рівня громадської активності та соціальної відповідальності за дбайливе ставлення до навколишнього середовища, активно залучалася учнівська молодь, члени громадських і молодіжних об’єднань, волонтери та активісти.