23 April 2024, 11:24 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

На нараді в Житомирській РДА розглянули понад 20 актуальних питань життєдіяльності громад району

9 жовтня голова райдержадміністрації Сергій Микитюк провів чергову розширену апаратну нараду з керівниками та спеціалістами структурних підрозділів РДА, установ, підприємств та організацій району. На нараді розглянуто низку актуальних питань.

Про виконання доходної частини районного бюджету та бюджету району за 9 місяців поточного року доповіла заступник начальника управління фінансів РДА Лідія Шмакова.

З питання про стан підготовки господарського комплексу району до опалювального періоду 2017-2018 років виступив начальник відділу ЖКГ та цивільного захисту населення райдержадміністрації Фелікс Янєв. З окремою інформацією про стан справ із підключенням до опалення у закладах освіти виступила начальник районного відділу освіти Світлана Давиденко.

Про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 19.04.2017 №252 «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей у 2017 році» доповіла завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Інна Мирна.

Начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Людмила Вакулюк ознайомила присутніх з результатами діяльності районної робочої групи з питань детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

С.Давиденко доповіла про проведену роботу в частині виконання вимог щодо протипожежної безпеки у навчальних закладах району та про просування у процесі створення інклюзивно-ресурсного центру. Йшлося й про нагальну необіхідність завершення ремонту даху школи в с. Черемошне та облаштування трубчастого колодязя в Гадзинській школі. С.Давиденко отримала доручення взяти дані питання на контроль і підготувати інформацію по всіх навчальних закладах, де є проблеми з водопостачанням та водовідведенням.

Порушив голова РДА і питання про стан організації робіт щодо будівництва спортивного майданчика на базі Озерненської гімназії та про поточні результати виконання планових показників щодо проведення осіннього призову громадян на строкову військову службу в Збройні Сили України.

У свою чергу головний лікар КУ «ЦПМСД» Геннадій Горбенко доповів про хід виконання на території району урядової програми «Доступні ліки», а головний лікар КУ «ЦРЛ» Тарас Собко ознайомив учасників наради із поточними результатами виїзної роботи в селах району вузькопрофільних спеціалістів. Окремо С.Микитюк підняв питання щодо оренди пересувного флюорографа.

Вкотре підняв голова РДА й питання про придбання житла для дитячого будинку сімейного типу, а також щодо того, як йдуть справи по організації процесу видачі біометричних паспортів у районному ЦНАП.

Окреме доручення щодо унормування питань нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, які орендуються каменевидобувними підприємствами, отримала спеціаліст юридичного сектору апарату РДА Катерина Мельник, а начальник управління АПР Володимир Оржехівський - щодо правового використання земель сільськогосподарського призначення у районі. Начальнику відділу освіти було дано доручення завершити роботу щодо підготовки пакету документів для включення довгобуду Коднянської ЗОШ у план реалізації проектів за кошти ДФРР та подати його для розгляду в ОДА, а на сесію районної ради підготувати відповідне звернення щодо виділення коштів на реалізацію даного проекту на умовах співфінансування на найближчі три роки.

Поговорили на нараді й про організацію заходів з утилізації відпрацьованих люмінесцентних ламп в закладах соціальної сфери району, про ремонт даху та розширення площі у приміщенні архівного сектору та про підготовку до проведення районного свята «Встань, козацька славо!».