29 March 2024, 09:42 Житомир: °C
Петр Синельников
Окончил факультет журналистики, долгое время был редактором статей крупнейших электронных СМИ.

Що собою представляє Донбас?

 Що собою представляє Донбас?

         Донбасівці, потрапивши під вплив незрозумілої пропаганди, яку їм нав’язує Кремль, вимагають якоїсь незрозумілої нікому незалежності та створення ніким не підтриманої держави з цікавою назвою «НОВОРОСІЯ».

          Ввібравши в себе всі пропагандистські висловлювання проросійських активістів народ Донбасу взагалі перестав бачити, що для них робить влада. Не помічають, що вся країна намагається допомогти їм будь яким шляхом. Тай взагалі, той кремлівський карлик, який розв’язав кровопролиття на території cхідних регіонів України, створив конфлікт між двома братськими народами. Задумайтесь, чи потрібна йому ця територія? Чи потрібні йому люди, які на ній проживають? Він просто зробив полігон, для пролиття крові братських народів. Тай, як такої новоствореної республіки під назвою "Новороссія" ніхто не визнавав, навіть той самий кремль.

Ми досить часто чуємо на телебаченні, у соціальних мережах публікації в яких мешканці cхідних регіонів висловлюються про те, що вони "годують" всю Україну, але я Вам скажу, що це все чистої води маячня, нав’язана російськими засобами масової пропаганди простому люду. Адже з давніх часів, весь cхід нашої держави був дотаційним, шахти які працювали, були виключно для надання роботи місцянам. Може Донбасівці думають, що при Росії вони будуть процвітати, то ті шахти, які стоять на Донбасі, вони нікому не потрібні. Якщо хтось скаже, що я нісенітницю мелю, то аргументуйте мені чому в Ростовській області майже всі шахти, на яких добували відкритим шляхом вугілля декілька років тому позакривали?

У будь-якому випадку це шанс задуматися тим, хто ще не навчився думати, будучи в «складі» невизнаних республік. Пенсіонери, які залишилися та проживають в «гарячих точках» та кожного місяця їздять за пенсіями «дорогою життя», переселенці, котрі покинули свої домівки та втратили багато друзів, що ще очікувати далі? Тай "ДНР" та "ЛНР" – це взагалі держави чи просто бандформування? Вони не визнані ні Україною, ні світом, навіть ні Росією, яка регулярно поставляє на Донбас гарматне м'ясо - найманців та регулярні війська.

Війна не може тривати роками. Коли-небудь її потрібно буде закінчувати, а використовуючи Мінські домовленості, можна поставити жирну крапку у цій війні. Якщо Донбасівцям треба, щоб це все тривало - нехай мовчать і надалі, тільки підскажіть: чому податки простих українців, які намагаються хоч якось звести кінці з кінцями в ці важкі часи, повинні йти на пенсії та соцпідтримку населення, яке залишається в складі якоїсь вигаданої міфічної республіки «Новоросії»? У мене особисто такого бажання немає. Давно вже очевидно, що керівництво двох здвоєних республік не бажає нормально забезпечувати своїх громадян грошима, а лише набивають власні кишені грошима отриманими від «отжиму» бізнесу та мародерством. Тай я Вам скажу, що і у росіян також виникає обурення з приводу того, що гумконвої йдуть на Донбас, а не в регіони Забайкалля і Уралу, які  в квітні цього року постраждали від лісових пожеж. Тай взагалі, як сприймають кремлівського диктатора матері загиблих синів та дружини загиблих чоловіків, яких привозить на батьківщину «білий» гумконвой?