19 March 2024, 07:16 Житомир: °C
Славко Ратинський
...

Перший-Вроцлав. Росія-Чехія 4:1
Ну нарешті добрався я до блогу. Мій перший матч Росія-Чехія групового раунду фінальної частини ЄВРО-2012,який проходив на величезному і красивому, новому Вроцлавському стадіоні.
Першою справою я пішов до прес-центру, щоб забрати акредитацію на матч.
Прес центр чудово обладнаний і створені кльові умови для роботи фотокорів. Єдина проблема була з вайфаєм - майже не працював. Але можна було підключитися до кабелю. Саме цікаве, що в прем-центрі можна орендувати будь-яку техніку Кенон абсолютно безкоштовно (про це мені розповіли після матчу). Власне хочу спробувати орендувати якийсь обєктив на матч у Гданську, напевно 400mm F.4, кажуть він хороший, ну і відповідно не важкий і не великий.
Цілий день була сонячна погода, а ближче до матчу почало збиратися на дощ. А коли матч таки почався то дощ розійшовся не на жарти. Пощастило, що моє місце було там, де дощ майже не летів.
Каждий репортер мав свій окремий стільчик, коло огорожі поля, там можна було підєднати компютер до розетки і інтернету.
Ну а тепер про матч. Оскільки, це був мій перший матч турніру, то як кажуть, "первый блин комом", вибрав не дуже хороше місце, не зовсім добре відлаштував техніку та інше. Але не так погано, як мені здавалося. Є хороші фото і мене це тішить.
Сам матч був доволі нецікавий, росіяни ліниво бігали по полю, та впевнено забивали чехам, а ті у свою чергу нічого не могли зробити і спромоглися лише на один гол...
Після такої гри Росії з Чехами, збірна польщі має серйозно підійти до гри у Варшаві, бо з греками вже зіграли так собі (1:1), якщо будуть так продовжувати, то не бачити їм виходу з групи.
Ну а сьогодні я гуляю по Вроцлаву. Вночі маю потяг на Гданськ, завтра мега-матч - Італія-Іспанія.
Дивіться футбол, вболівайте, і вболівайте за мене!
Ваш Славко Ратинський.

П.С. Забув написати про російських вболівальникі - вони реально кончені. Я думав, що це лише стереотипи, але рельно баяни, шапки ушанки, флаги з медведями. У мене таке враження, що вони дійсно вирвались щойно з тундри. 
Росіяни випадали з трибун, відривали стільці і кидали їх на поле (один такий впав за півметра від мене), Кидали фаєра і петарди, а потім пиздили персонал стадіону...жах. Дикі люди.

























Русский медведь













ну і гол у ворота чехів


















Перший гол чехів...і останній