19 March 2024, 05:47 Житомир: °C
Славко Ратинський
...

Росcия-Польша 1:1 і сутички російських фанів з поліцією
Привіт, друзі!
Щойно повернувся з польської столиці Варшави до дому. Я почну з того, що мене зачепило. Нагадаю, вчора я фотографував один з найважливіших матчів польської збірної - матч Росія-Польща. Отже, на головному стадіоні країни, мушу сказати, що найгірша організація з усіх, які я бачив. Там все дуже не зручно. На стадіоні тисячі стюартів, але ніхто нічого не знає і особливо помагати тобі не хоче. Опишу ситуацію, в якій я опинився: коли я виходив з прес-центру, я запитався у одного зі стюартів, як пройти на поле, він показав мені дорогу, але тудою я вийшов не до поля, а на трибуну. Я навіть спчатку зрадів, бо мав можливість зробити кілька фото з трибуни - пофотграфувати стадіон, вболівальників, місця кудою фани заходять на стадіон, роботу стюартів і т.д. Але коли я захотів потрабити з трибуни на поле, то я цього вже зробити не міг, бо проходи були закриті і коло них не було жодного стюарта чи охоронця.Я спробував повернутися до прес-центру, але дороги не знайшов і, звичайно, ніхто не міг сказати, куди йти. Словом, я цілу годину ходив по стадіону. Навіть забрів в такий коридор, що почав думати, що залишуся там на завжди, не міг знайти виходу. В результаті, дорогу знайшов сам...вийшов на поле за 15 хвилин до початку матча. Отака неприємна історія. 

Отой коридор)
Взагалі день був напружений, бо з вокзалу відразу не міг доїхати на стадіон, як пізніше виявилось російські фани влаштували марш. Меін пощастило спостерігати за цим всім. Купа поліці, бійки між фанами та правоохоронцями, фаєра, петарди, поліція вдалася навіть до того аби розганяти фанів водою. Стріляли в повітря... Виглядало це досить погрозливо, але мушу сказати, коли адреналін поступає в кров, то стаєш безстрашний і вже особливо не звертає ні на що уваги, але попри це я стрався не лізти на рожон. Хоча випади до фотографів були, і до речі, зі сторони польских фанатів, що мене дуже здивувало. Був ще один неприємний момент - у мене зіпсувався кардрідер :( Словом, день був не найкращий.















































В коментах до свого матеріалу хтось написв одного разу, що я напевно вболіваю за когось - зовсім ні. На фотографіях може бути більше тих чи інших гравців однієї команди оскільки я маю постійне місце і не можу ходити по всьому стадіону, тому певних граців чи вболівальникі може бути більше ніж інших:). Але якщо говорити матч Росія-Польща - то я вболівав за Польщу,  бо дуже хочеться щоб вони вийшли з групи.
До речі, цей матч - дуже мені сподобався. Він був дуже активним, власне, рахунок мене порадував, оскільки я думав, що після розгрому чехів, польські футболісти не мають жодних шансів проти Росії, а виявилось все не так. Ха! Я весь матч думав, що біло-червоні виграють 2:1, аж в певний момент підняв очі на екран, і зрозумів, що жругий гол був з оффсайду.
Отже, варшавський стадіон мене засмутив, але матч був хороший і я залишився задоволений.