19 March 2024, 07:42 Житомир: °C
Славко Ратинський
...

Iспанiя-Хорватiя 1:0 тиша на полi та буря на вулицi

Привіт, друзі.

Вчора, знову був у Гданську (це там, де найкрасивіший стадіон) на матчі Іспанія - Хорватія, де на останніх хвилинах, Іспанці запхали м’яч у ворота хорватів. І це мене страшно засмутило, мало того, що був не матч, а якась біганина в центрі поля, так ще й Іспанія знову виграла (хлопці скільки можна вигравати, а якщо виграєте так вигравайте достойно). Хорвати показували гарну гру під час чемпіонату, але таки поїхали додому. Коло мене сидів дядько з Associated Press і так само голосно матюкався, повторюючи – “bad game, very bad game”. Рахунок 1:0.

Того дня я приїхав до Гданська по обіді і вирішив сходити до фан-зони по фотографувати вболівальників. Прийшов - а там – пусто. Звичайно, при температурі 39 градусів і такій духоті, всі ховаються в парках і барах. Тим більше, що і не було там, що робити: ведучий травить жарти про тренера збірної Польщі – Смуду (на зразок: Смуда обявив, що після поразки збірної на Євро-2012 йде з команди, купує балалайку і гратиме у варшавських переходах), а на сцені виступали якісь польські попсарі. А вчора було дійсно душно, я передчував, що буде дощ і боявся, що почнеться він під час матчу. На щастя цього не сталося.

Я ще на стадіоні вислав фотки і пішов до прес-центру, поки я вирішував справи у медіа-центрі, на дворі почалося щось страшне, це навіть не просто злива, а цілий ураган, з блискавками, градом і поривами вітру коло 20 км. Прес-центр так шатало, що всередині почалася міні-паніка, люди не знали, що робити, бо думали що все завалиться їм на голову, а на вулицю вийти не можливо, бо сильна злива. До речі, читав, що метеорологи передбачали таку погоду, і говорилося, що матч може бути перерваний.















Це було коло 23.30, а потяг у мене до Варшави був о 00.15, тому я швидко зібрався, одягнув два дощовики і побіг на
електричку. Коло стадіону стяло кілька сотень вболівальників, які так само як і я прямували до потягу, не зважаючи на дощ я зробив кілька фото. Дуже змок, але встиг на потяг.

А наступний мій матч – 21 червня, ¼ фіналу – Чехія – Португалія. Має бути цікаво.