19 March 2024, 08:51 Житомир: °C
Славко Ратинський
...

Матч Чехія – Греція 0:1. Поразка останньої слов’янської збірної на чемпіонаті

Сьогодні розпочалися матчі ¼ фіналу чемпіонату з футболу ЄВРО-2012. Мій перший матч проходив у Варшаві на головному стадіоні країни. Грали національні збірні Португалії та Чехії. Я думав, що не буду фотографувати ці матчі, але на щастя виявилось інакше, і крім сьогоднішнього я знімаю завтра у Гданську гру Німеччини та Греції. Словом, крім про матч мені і немає, що розповісти, бо жодних перипетій і не сталося. Ані заворушок, ані бійок, навіть фаєр ніхто на матчі не запалив, але то нічого.

Є дине, що мені «підсунули», якийсь «лівий» фотоапарат. Не знаю, що з ним було не так, але я трохи намучився з ним під час матчу. У сервісному центрі Canon, я взяв 5D mk III і телеконвентер для збільшення картинки. І спочатку я думав, що вся справа у ньому. А він до речі, теж цапка не найліпша, у два рази зменшує світлосилу та сповільнює фокусування. Так от, справа була не конвенторі, бо коли я його зняв проблема залишилася, полягала вона в тому, що фотоапарат промахувався у фокусі та страшно милив картинку… Був дуже здивований, що камера такого рівня може таке витворяти. Тож будьте уважні вибираючи камери:)

От не щастить слов’янам у футболі чомусь. Чехи були останньою слов’янською командою на турнірі і подавали такі надії і ті вилетіли програвши португальцям 0:1. Ну ц ж португальці зі своїм Кріштіано. Шкода звичайно, але маю сказати, що дали непоганий бій латину сам. Відпиралися до останнього і проводили надзвичайні атаки. Головне, що гра була цікава. Найбільше сподобався Петр Чех (кльово мабуть бути головним воротником країни і мати таке прізвище).

А ще сподобалось, як футболісти та вболівальники зворушливо прощалися. Після фінального свистка чеськи вболівальники встали (а з ними і поляки, які в більшості підтримували чехів) і почали на весь стадіон скандувати «Češi, Češi, Češi, Češi…» та аплодувати… Футболісти підійшли до вболівальників, вклонилися кілька разів та по аплодували у відповідь. Я мало сльозу не пусти:))

Завтра чекайте розповідь з Гданська. До зустрічі, дорогі мої.












Главный тренер сборной Чехии Михал Билек. Мама ласкво називала його БРЮС, а колеги по команді - крепкий орешек :)




















Після травми голови ви ніколи не побачите Петра на футбольному газоні без спеціального шолома. Щоб носити цей шолом Чех мав отримати дозвіл прем'єр-ліги і керівництва національної асоціації.