28 March 2024, 20:28 Житомир: °C
Борислав Розенблат
Народний депутат України

Ми далі будемо робити картинку для російських ЗМІ і радувати Путіна чи разом боротися проти ворога?

18 січня під час маршу за мир, поминальної ходи за жертвами трагедії під Волновахою у Житомирі рвали портрети Президента. Я вважаю такі дії верхом цинізму.

Я припускаю, що ці молодики могли не до кінця розуміти, що вони роблять. Вимагати у Президента дати команду “Вперед”, не маючи можливості, не вивчивши ситуацію, безглуздо.

Так, ми повинні захищати Україну до останньої краплі крові, але ми не повинні при цьому ризикувати життями наших військових! Жииття солдата - найвища цінність. Ми ж не жукови, які говорять “Русские бабы еще нарожают”. Саме тому всі наші кроки мають бути виваженими.

Ми вже бачили іловайський котел, той безглуздий похід вздовж кордону, коли наших хлопців просто знищували з російського боку. Треба розуміти, що будь-яка ціль має бути виправдана. Якщо вже віддати команду “Уперед!”, то ми повинні бути упевненими на сто відсотків, що не побіжимо назад.

Ще більше обурює те, що до цієї ганебної акції причетні колеги із “Самопомочі”, з нашого табору, з коаліції, які разом з Президентом розділяють відповідальність за те, що відбувається у нашій державі.

Коли вся країна в скорботі, робити такі речі безглуздо. Присутність на подібних заходах прес-секретаря такої потужної партії, яка нині при владі, на яку українці покладають надії, неприпустима.

На своїй сторінці у Фейсбук “Самопоміч” вже встигла “відхреститися” від цієї акції. Проте, якщо мій прес-секретар проводить якусь акцію, я несу теж за це відповідальність. Ми, принаймні, радимося.

Якщо Олена Галагуза говорить, що вона все це влаштувала окремо, то раджу “Самопомічі” переглянути кадрову політику, щоб в майбутньому не потрапляти у схожі ситуації.

Ми далі будемо робити картинку для російських ЗМІ і радувати Путіна чи разом боротися проти ворога?