19 April 2024, 20:40 Житомир: °C
Борислав Розенблат
Народний депутат України

Поєднавши ізраїльські технології з українськими ресурсами, ми зможемо нагодувати не лише всю Європу, але й увесь світ!

 Група парламентарів з України приїхала до Ізраїлю з метою налагодження співпраці з ізраїльським компаніям в аграрному секторі. 
Сьогодні Україна живе в стані війни і ми часто чуємо від високих чиновнивиків, що інвестиції в Україну не йдуть, бо інвестори бояться війни. Всі ми знаємо, що Ізраїль в такому стані живе перманентно вже багато років, але, незважаючи на це, країна постійно розвивається. Ні для кого не секрет, що Ізраїль володіє найсучаснішими технологіями.
За 23 роки співпраці незалежної України з Ізраїлем, багато їхніх бізнесменів відмовилися працювати у нас через розквіт корупції, а також через методи роботи українських партнерів, які часто не виконують своїх зобов'язань. 
Саме тому основною метою нашого візиту є - звернути увагу ізраїльських компаній на те, що в Україні зараз відбуваються позитивні зрушення: ми очищуємо владу, міняємо методи роботи, очищуємо себе і запрошуємо ізраїльських бізнесменів інвестувати в Україну. Усіх тих, хто бажає працювати в аграрному секторі, військовому секторі, ми хочемо бачити своїми партнерами. 
Те, що ми приїхали такою великою групою, свідчить про те, що ми готові не тільки на законодавчому рівні створювати нормальні умови для робити іноземних інвесторів, але й контролювати, як виконуються ті чи інші закони і гарантії співпраці з різними країнами, в тому числі і Ізраїлем.
Я, як співголова групи міжпарламентських зв’язків між Україної та Ізраїлем, готовий робити все для того, щоб в Україну заходили інвестори з Ізраїлю і вони мали всі можливості для нормальної роботи, тобто формувати позитивний інвестиційний клімат. Інвестори з Ізраїлю та інших країн мають бути захищеними.
Ми розуміємо, що не все це не робиться за один чи два роки, інвестиції не поллються в Україну рікою. Спершу на ринок заходитимуть невеликі компанії. Але слід розуміти, що і вони теж не зайдуть, якщо не будуть бачити в Україні привабливість. 
Коли я виступав на форумі, де були присутніми представники аграрного сектору України та Ізраїлю, я сказав, що поєднавши ізраїльські технології з українськими ресурсами, ми зможемо нагодувати не лише всю Європу, але й увесь світ. Я впевнений, що незабаром, буваючи закордоном, я на етикетках товарів бачитиму написи: country of origin- Ukraine. 
Я також вірю в те, що у цей складний для України час, саме Ізраїль стане однією з тих держав, яка нас підтримає і простягне руку допомоги.