18 April 2024, 10:57 Житомир: °C
Роман Мусійчук
Депутат Житомирської районної ради, керівник ГО " Захист прав споживачів громадського транспорту".

Всю відповідальність в Україні несе і Порошенко, і Яценюк, і Гройсман і Турчинов, і вся Верховна Рада та її склад

 

Як обстановка? !! Що взагалі відбувається.
Відбувається ось що:

 

- # Путін проводить черговий комплекс заходів з метою переведення нашого перманентної внутрішньополітичної кризи в гостру фазу і змусити Порошенко піти на поступки і прийняти новий путінський план по # Донбасс'у.

Для цього приймається ряд заходів, в тому числі і суто військових:

- На територію України зайшло (і продовжують заходити), кілька БТГ, російських ВС, які не діють розрізнено, маскуючись під терористів ДНР / ЛНР, а штатно і за єдиним задумом, що означає їх принципова якісна перевага на БТГ українськими, а в потрібних місцях - і кількісне.

Крім того, російське командування зараз повністю володіє ініціативою, вибираючи місце, напрямок і час ударів по українським військам, які наше командування використовує самим безглуздим чином з можливих - утримує розрізнено, на окремих, добре розвіданих і пристрелять об'єктах / районах за принципом: "вмирайте, але ні кроку назад! "

Завданням росіян, на даному етапі, є демонстрація перспектив неслухняності українському політичному керівництву.

Якщо не вистачить ДАП і 31-го блок-поста, вони спробують організувати парочку нових Іловайськ, благо, що у них для цього є всі можливості.

Крім цього, розгорнута масова інформаційна кампанія, як з їхнього боку, так і з нашого.

З української сторони вона ведеться абсолютно неграмотно, уривками і суспільство досі не знає, що насправді відбулося в ДАП, у Бахмутівка і в головах українського військово-політичного керівництва.

Зате бачить українських полонених і читає повідомлення про те, що взятий / обійдений черговий блокпост.

Росіяни кидають у лобові штурми бойовиків. Ті дійсно несуть великі втрати під вогнем наших військових і в цьому сенсі бравурні доповіді: "ми вбили ще дві вантажівки ополченців" мають місце бути.

За цими доповідями, суспільство не бачить головного.

Штатні російські ударні групи, практично ніколи не штурмують в лоб, залишаючи цю сумнівну честь пополченцам і лише забезпечуючи їх дії, в тому числі, артилерією.

Росіяни реалізують своїми штатними БТГ оперативні задуми: удари в стики, обхвати, оточення. По-перше, ці дії куди менш затратні, по-друге - найбільш важливі для виконання основного завдання - обвалення тієї чи іншої ділянки фронту.

Українським військам, в їх нинішньому стані, нічого цьому протиставити. На тактичному рівні: героїчно стояти і не пускати, це ми можемо.

Вести маневрену оборону, переграючи противника в швидкості маневру і перенесення зусиль - ні. За сумою причин, починаючи з тієї, що не створені резерви.

В таких умовах, будь тактичне героїчне утримання, закінчується втратою ресурсів та оточенням. Як в Іловайську.

Абсолютно неграмотні та популістські дії керівництва України призвели до того, що східний фронт поклали на стіл готовеньким і російське командування тепер може спокійно його обробляти так, як вважатиме за потрібне.

Приємна новина в тому, що обвалення всього фронту все одно не буде.

У супротивної сторони не вистачить сил і засобів для цього.

Буде інше: обвалення картинки картонної, лубочної ура-державності, побудованої на брехливих ура-репортажах інтернет-міністрів,  "Європейського шляху", "єднання нації", "реформ-від-грузин" та іншої нісенітниці.

Виявляється, що армія, побудована в Фейсбук, трохи відрізняється від армії, яка необхідна, для того, щоб протистояти перевершує якісно і кількісно противнику.

Що недостатньо постити картинки з свіжопофарбовані технікою, а потрібно займатися нормальним будівництвом збройних сил.

Причому, в екстраординарних обставинах.

А для цього, потрібно займатися будівництвом нормальної державності.

А чи не зосереджувати основну увагу на підготовці чергової хвилі приватизації.

Порошенко зробив провину гірше, ніж злочин.

Він зробив помилку.

Він дозволив собі обдурити себе в найважливішому питанні - обороноздатності країни.

Профпридатність політика визначається, насамперед, його здатністю організувати для себе джерела інформації, відмінні від картинки, яку йому організовує його оточення.

Він дозволив собі заколисати солодкими доповідями радників і начальників штабів, які тупо втирають йому окуляри - і ще невідомо на чию користь.

Він повірив у цей клубок і тим самим продемонстрував свою неадекватність в єдиному принциповому зараз питанні: збереженні української державності взагалі.
Але не тільки Президент несе відповідальність за Україну, але і Яценюк, і Гройчман, Турчинов та вся Верховна Рада разом з її повним складом депутатів - ви і є влада в країні.

 

А це, за законом зворотного зв'язку, породжує все нові проблеми на фронті.

Для того, щоб успішно протистояти новій операції російських військ, необхідна залізна воля командирів, їх здатність швидко приймати рішення, проводити складні дії, типу контратак і ударів в стики, виходів з оточення.

Але, кадрова політика, яку проводить Порошенко і стратегічне позиціонування цієї військової кампанії (Мир, мир МИРУ!), Призвели до командування силовими структурами України окозамилювачів і пристосуванців.

Існує закон війни, який полягає в тому, що армія воює тим краще, чим більш рішучі цілі перед нею ставляться.

Наприклад, повний розгром противника.

Сьогодні солдату на Сході треба йти в ризиковану, незабезпечену контратаку в стик ворожих позицій.

З хорошими шансами не повернутися.

А за що йому це робити?

За чергову хвилю приватизації?

За відсутність реформ?

За нові податки і тарифи?

Вмирати за "мир"?

Метою війни ніколи не буває мир, митою війни є – перемога у ній.

Метою війни, яка мотивує, буває лише світ, кращий, ніж довоєнний.

Який світ ми будуємо?

За що ризикувати українським військовим?

За нову ціну на газ для населення?

За нові, підвищені депутатські зарплати?

Картонна картинка "держави Європейського Прагнення", впаде в найближчі тижні.

І тоді всі ці питання постануть з новою силою.

Вони весь час будуть стояти перед нами, скільки б криз не відбувалося.

Поки не почнемо на них відповідати по-справжньому, толку не буде.

Поки ж те, що ми побудували, це дійсно "держава 404".

Навіть на потьомкінське село не тягне.

У загальному і цілому, продовжуємо працювати якнайкраще, кожен на своїх місцях.

Президент ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ ініціювати нагородження ВСІХ бійців які брали участь у захисті донецького аеропорту, та блокпосту 31, Герої України за фактом повинні стати Героями України і по нагороді!

 

Верховна Рада разом з урядом повинна працювати, а не бути на канікулах. Вже всім зрозуміло що "мирний план" не пройде.

Безкарність породжує вседозволеність. Ніхто Владою не покараний ні за Небесну Сотню, ні за ІЛ - 76, ні за Ілловайськ, тепер ДАП.

24.09 треба було зняти Муженко, віддати винних за Ілловайськ під суд, і не тільки за Ілловайськ, а влада тим часом віддала 550 кв.км. теріторії України в рамках "мирного плану"

Уряд дає окупантам безкоштовно електроенергію, не для кого не є таємницею що за цю електроенергію спожиту на окупованих теріторіях Луганської та Донецької областей, ніхто не розраховується. І на нашій електроенергії там працюють заводи та стратегічні підприємства що ремонтують ворожу техніку і зокрема Луганський патронний завод.

Нам же то то відключають, то підвищують тариф на електроенергію. А ми продовжуємо затягувати паски... тільки вже на шиї..

Аеропорту більше немає. Герої України є. Вічна пам'ять і повагу захисникам даПа, живим і загиблим! Слава Героям!