26 April 2024, 23:01 Житомир: °C
Роман Мусійчук
Депутат Житомирської районної ради, керівник ГО " Захист прав споживачів громадського транспорту".

Ви вдумайтеся мінімальна заробітна плата і пенсія - це 50-60 доларів, ще трошкі і будемо як в Зімбвабве.

 Скоро буде річниця втечі Януковича і перемоги Майдану над авторитарним режимом. Ми бачимо лише початки реформ та люстрації, хоча це були основні вимоги суспільства до тих, хто перейняв владну естафету, ми не бачимо серйозних зрушень у справах проти організаторів розстрілу та розгону Майдану, хоча ці справи є знаковими та символічними для суспільства і мали бути б такими для влади. Впевнений, що якби хоч ця вимога була виконана на 100%, то ми б зараз по іншому ставилися навіть до долара по 25 гривень.( Тільки за такий курс вже треба Гонтарєву гнати під сраку). Зате у нас є війна,яка щоденно забирає життя військових та простих громадян. Ситуація вкрай складна, але не катастрофічна. 
Задаюся собі питанням - що змінилося? А нічого, як брали хабарі так і беруть, як крали так і крадуть, по новому - живуть, але не прості люди, ми вже й по - старому не живемо, ми - виживаємо, існуємо, ви вдумайтеся мінімальна заробітна плата і пенсія - це всього навсього 50-60 доларів, ще трошкі і будемо як в Зімбвабве. Що змінилося, держморда заступник Зубка має статус учасника АТО, вояка якому відірвало ногу чи руку місяць по інстанціям бігає щоб тей статус отримать,і то не факт шо отримає, сімя втратила на фронті сина, чоловіка, повинні бути пільги на комуналку, і шо, нема пільг, рахують по - повному. Хліб, продовольчі товари ціни ростуть як на дріжжах, в супермаркети вже наші пенсіонери з корвалолом і валідолом ходять, так знаєте заходять подивитися на ціни нанюхатися купить пів буханки хліба і всьо. Включиш Верховну Раду, то таке враження що дивишся Квартал 95, Володя - перерва, Луценко всім семейством,Пашинський - рибалка ганяє по залі. і тягають це одіяло туди сюди, Рада приймає закони а Мирний наш вєтом їх, дожилися питання Яремі вже можна задати при допомозі смс депутату, але не безплатно. До речі сьогодні його відставку прийняв наш Порошенко, замість нього буде напевне пропонувати свого кума Віктора Шокіна, який якось дуже схожий на аля Пшонку,якщо разом поставити фото Шокіна і Аве Цезаря Пшонки, то запевняю вас 10 відмінностей не знайдете, таке враження що в тій прокуратурі інкубатор якийсь, знову кумовство починається?. Валерія - долар, та шо Гонтарєва як виступала з трибуни то таке враження що то була студентка першого курсу яка вчиться на повара. Да ви в тій Раді сутками пахать для людей повинні. Рік минув з Майдану, шо ж ви лідери Майдану зробили, затягуйте паски - одне від Сєні чути. Та вже скоро зашморг на шиї затягувати населення буде.  Де ж ті бабки з МВФ?, у всіх просимо, дайте, дайте, дають, в де ж воно?? пропадає десь. Це ж як Україну любити не треба, дожилися що міністрів і радників та їх заступників за кордоном шукаємо, таке враження що не Україна а - біржа труда, шо з 40 мільйонів достойних нема, невже ми така тупа нація??. Це ж скільки ще треба хлопців положити щоб зрозуміти що Муженко не здатний керувати?  СБУ шукає сепаратистів - да у Верховній Раді самі главнейші сидять, либляться на камери, в чому причина того що їх посадити не можна? Он Вітя Профєсор Юлю косу, та Юру мигалку бистро посадив, а вам шо мішає? 

Нинішню владу вважаю купкою бездарних і боягузливих хабарників. Якби не війна - сам би спалив їх разом з покришками! Але ... Йде війна!
Будь-яка нестабільність - на руку ворогові. Потрібно спочатку перемогти у війні, а потім ...
Але, говорив уже сто разів, з ТАКОЮ владою перемогти у війні неможливо! Точніше - можливо. Але, не завдяки, а ВСУПЕРЕЧ! Якийсь замкнутий круг виходить, твою мать ..
Ні Кличко, ні Яценюк, ні Турчинов, ні Порошенко, НІХТО так і не зрозуміли елементарного: в такий найтяжчий час просто катастрофічно необхідний ДІАЛОГ влади з народом! Діалог, якого немає!
Мені от цікаво одне - з чим наші можновладці вийдуть на річницю Майдану? як вони будуть дивитися в очі людям, що вони знову будуть брехати та обіцяти щоб виправдати себе, та свої дії на владних посадах?
Веселії браття часи настали..

Жити по-новому, запалив свічки, 
Чути вже від "нових", старі балачки. 
Сплатиш комуналку, решта- лиш на хліб, 
Якщо будеш їсти, раз у кілька діб. 
Лиш народним коштом армію вдягати, 
Дачі- генералам, хлопцям- автомати, 
Тим, що у окопах день і ніч воюють. 
Поки товстосуми у тилу жирують. 
З ліків по кишені - лиш зеленку пити, 
І політикам брехливим голови мастити. 
Медицина- розкіш, школа- для еліти, 
Право йти в 10й треба вже купити. 
На харчі у школах кошти де ж узяти? 
Якщо "бідних" депутатів треба годувати. 
Геть на все податки, безкоштовний- сніг, 
Пенсії й зарплати- курячий це сміх. 
Зранку і до ночі в Раді йдуть дебати. 
Що б іще народу оподаткувати? 
Збільшити безмежно ще б пенсійний вік:
Менше українців, то й простіший лік. 
Крок один в Європу, два назад-у риму, 
Залишилось тільки пережити зиму. 
Щоб не" врізать дуба" без тепла і газу, 
Щоб хватило в лампі до весни в нас гасу. 
Перспектив нема ніяких юному й старому, 
Ось, що значить , браття:" Жити по-новому". 
Лікарі із вчителями "мінімалці" раді, 
А пихаті можновладці тішаться при владі. 
Борються з корупцією до "бабла" охочі, 
Загребучі руки,завидючі очі. 
Стало зрозуміло люду трудовому: 
Жити стало гірше, але по- новому. 
Бачили, як кажуть, очі що купляли, 
Як до Ради кращих , з гірших вибирали. 
Сподівались люди, з часом, на люстрацію. 
Та , мабуть, надія- тільки на кастрацію. 
Скоро вже урветься, людям всім терпець, 
Третій як Майдан повстане- владі всій кінець.