18 April 2024, 14:29 Житомир: °C
Роман Мусійчук
Депутат Житомирської районної ради, керівник ГО " Захист прав споживачів громадського транспорту".

Як просто не виконувати Рішення Виконкому.

 

Як відомо, не так давно перевізник ПП "Шеріфф" виграв конкурс на визначення перевізників на маршруті №58 "Діагностичний центр - Мальованка", виграв тим що був єдиним претендентом та закупив новий транспорт 2015 року. Чому тільки він один брав участь в конкурсі, напевне тому що були "жорсткі" умови та більшість перевізників знало що після проведення конкурсу вищевказаний маршрут має курсувати згідно схеми руху затвердженою рішенням Виконавчого комітету від 06.05.2016 року за № 263 "Про затвердження міської автобусної мережі", де вищевказаний маршрут мав курсувати по вул. М.Грушевського ( бувша вул. Котовського). На засіданні конкурсного комітету, на якому був присутній я, член конкурсного комітету, депутат міської ради Олег Черняхович та я , задавали питання перевізнику: "Чи буде він виконувати маршрут по вул. М.Грушевського згідно рішення Виконкому?", на що перевізник відповів: "Буду вионувати перевезення, по тій схемі що надасть відділ транспорту!"

Через деякий час після проведення конкурсу, я побачив що перевізник забезпечує перевезення по вул. Київській замість вул.Котовського, я гадав що перевізник не виконує Рішення Виконкому, тому було зроблено відповідний запит до відділу транспорту Житомирської міської ради щодо даного порушення. Відповідь була феєрична, цитую "..СТОСОВНО ЗМІНИ СХЕМИ РУХУ НА МАРШРУТІ № 58 "МАЛЬОВАНКА - ДІАГНОСТИЧНИЙ ЦЕНТР" НАДАЄМО ВАМ ЛИСТ ПП "ШЕРІФФ"  в якому йдеться цитую"..ПІДПРИЄМСТВОМ БУЛО ПРОВЕДЕНО ОБСТЕЖЕННЯ МАРШРУТУ ( без працівників відділу транспорту ЖМР) ТА ПРОВЕДЕНО АНАЛІЗ ПАСАЖИРОПОТОКУ ДАНОГО НАПРЯМКУ, ВРАХОВУЮЧИ ЩО ОСНОВНИЙ ЗНАЧНИЙ ПАСАЖИРОПОТОК З МАЛЬОВАНКИ НАПРАВЛЯЄТЬСЯ ДО УНІВЕРМАГУ , ЖИТНЬОГО РИНКУ, ГЛОБАЛА ТА АВТОВОКЗАЛУ, ЯКІ РОЗТАШОВАНІ ПО ВУЛ. КИЇВСЬКІЙ, ПРОСИМО ВАС ЗМІНИТИ СХЕМУ ДАНОГО МАРШРУТУ, ЯКИЙ ПРОЛЯГАЄ ПО ВУЛ. КОТОВСЬКОГО, НА МАРШРУТ ЯКИЙ БУДЕ ПРОХОДИТИ ПО ВУЛ.КИЇВСЬКІЙ" , на таку відповідь, мною було зроблено ще один запит на управління щодо надання розрахунків та аналізу пасажиропотоку ПП "Шеріфф" щодо мотивованої зміни схеми руху, що б мало реальні підстави розглядати таке рішення відділу транспотру. ( Знаючи про те, що перевізник свого часу не виконував перевезення на маршруті № 50 "Червоноармійська - Корбутівка", мотивуючи це простим листом без підтверджуючих розрахунків пасажиропотоку та його рентабельності листом) на що я отримав знову таки феноменальну відповідь від міської ради: " РОЗПОРЯДНИКОМ ІНФОРМАЦІЇ ЩОДО ПРОВЕДЕНИХ ОБСТЕЖЕНЬ ПАСАЖИРОПОТОКІВ НА МІСЬКОМУ АВТОБУСНОМУ МАРШРУТІ №50 ИАЛЬОВАНКА - ДІАГНОСТИЧНИЙ ЦЕНТР" Є ПП "ШЕРІФФ"" - що красномовно говорить про те, що ніяких обстежень та розрахунків, а тим паче аналізу не було і нема, бо якщо б було, то таку інформацію мав би відділ транспорту. То ж просте питання, для чого оті рішення виконкому??

Р.S
Не так давно, мною було направлено відповідний запит щодо невиконання схеми руху ПП "Іваницька Т.В" НА МАРШРУТІ № 8 ( конкурс виграло у лютому 2016 року) до Укртрансбезпеки Житомирської обл., там маршрут теж мав їхати по вул. М.Грушевського, але вперто їздив майже рік по вул. Київській, де супер відділ транспорту ЖМР того порушення теж не вбачав, хоча вони проводять щомісячно планові перевірки. То за результатами перевірки працівниками Укртрансбезпеки, маршрут вже курсує по вул.М.Грушевського. Тепер в мене просте питання, може тепер ПП "Іваницька Т.В" теж напише анологічний лист до міської ради з псевдо обстеженням пасажиропотоку та з проханням повернути маршрут на Київську? Бо, якось все то дивно.