19 April 2024, 12:18 Житомир: °C
Роман Мусійчук
Депутат Житомирської районної ради, керівник ГО " Захист прав споживачів громадського транспорту".

Новий договір на право перевезення пасажирів.

Сьогодні ГО "Захист прав споживачів громадського транспорту" було надіслано листа депутату Житомирської міської ради Манухіну М.Л., щодо прохання винести на розгляд Виконавчого комітету Житомирської міської ради, проект рішення « Про затвердження типового договору про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування у м. Житомирі

Даним проектом рішення, що пропонується внести на розгляд виконавчого комітету Житомирської міської ради, передбачається внести зміни до діючого «Типового договору про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування у м. Житомирі», змінами передбачається збільшити мінімальну кількість місць для сидіння з 18- ти до кількості місць для сидіння від 22 – х місць. Вищевказана заміна кількості місць дасть змогу при проведенні конкурсу з визначення пасажирів подавати на конкурс транспортні засоби середньої місткості ( типу Богдан, Еталон, I-VAN, Isuzi та інші), замість автобусів малої місткості ( типу Газ, Рута, Дельфін), що призведе до суттєвого підвищення комфорту та якості обслуговування пасажирів. Дасть змогу суттєво розвантажити вулиці міста шляхом розроблення нових графіків руху під вищевказані  марки транспортних засобів, та розроблення чітких інтервалів руху в залежності від пори доби.

Даний проект рішення, сьогодні депутатом Житомирської міської ради було зареєстровано.

Також, сьогодні на сайті петицій до Житомирської міської ради було зареєстровано петицію щодо "Проведення прозорого конкурсу з визначення автобусного перевізника та відновлення роботи міського автобусного маршруту № 3 "Богунія - Корбутівка" , так як є численні прохання та скарги користувачів соціальних мереж щодо не врахування з боку влади інтересів громадян, та відновлення автобусного маршруту, після проведення відповідного конкурсу з визначення автомобільного перевізника на вищевказаному маршруті.