29 March 2024, 13:17 Житомир: °C
Роман Мусійчук
Депутат Житомирської районної ради, керівник ГО " Захист прав споживачів громадського транспорту".

До нового року проїзд у житомирському комунальному транспорті може зрости. «Я не готуюсь до виборів, тому можу сказати правду – подорожчання буде!.." заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Я не готуюсь до виборів, тому можу сказати правду – подорожчання буде!..."

Як всім відомо, є у нас такий 115 маршрут "Житомир - Озерне", на якому працюють автобуси такі як за кордоном в тій же Польщі низькопольні Мерседеси та Неоплани вартість квитка там становить з Житомира до Озерного 7 грн ( відстань 15 км), з Житомира до Новогуйвінська 5 грн ( відстань 10 км), тобто, як бачите вартість квитка не висока, якщо перевізник хоче то він оновлює свій рухомий склад! Все абсолютно залежить від перевізника, якщо він хоче мати постійного пасажира та йому важливий його імідж то він оновлює свій парк транспорту.

З огляду на відсутність покращення якості надання послуг міськими маршрутними таксі та суттєвим подорожчанням життя в місті, я вважаю, що підняття існуючих, економічно не обґрунтованих, тарифів на перевезення пасажирів є недоцільним. Ціллю та завданням місцевої влади повинно бути забезпечення отримання населенням міста більш якісних послуг з перевезення пасажирів, а не потакання фінансовим інтересам зацікавлених осіб – перевізників.


Платоспроможність мешканців міста сьогодні і так низька. Зростання цін на продукти харчування, високі тарифи на комунальні послуги – сьогодні це і так болюче б’є по кишені пересічних житомирян. За таких обставин вважаю, що підняття тарифів на проїзд є недоречним. До речі власники-перевізники не дуже горять бажанням піднімати тариф. А саме міська рада хоче пропхати для тролейбусів 3-4 гривні , а для цього потрібно буде безумовно підняти і на маршрутки до 5-6. Але все таки бозя є високо і поглядає за бідними людьми - якщо владі все до одного місця!!!


Тепер повернемося до підняття вартості проїзду, той же активіст, а нині заммера пам'ятаєте що казав на Демчика коли у 2014 піднімали вартість квитка до 3 грн? Пам'ятаєте меморандум щодо поліпшення транспорту? Три роки минуло і що? Де то поліпшення? Але питання в іншому, що змінилося в пану Ткачуку з 2014 року? Чому в 2014 році він так опікувався громадянами, а в 2016 році відкрито заявляє, що треба піднімати вартість проїзду? Чиї інтереси він представляє? Перевізників чи громадян?