25 April 2024, 17:13 Житомир: °C
Роман Мусійчук
Депутат Житомирської районної ради, керівник ГО " Захист прав споживачів громадського транспорту".

В Житомир повертаються платні парковки.

На минулому тижні, під час засідання Виконавчого комітету Житомирської міської ради розглядалося питання щодо паркування транспортних засобів по м. Житомир.
На засіданні представник КП «Інспекція з благоустрою» озвучила цифру в 12 гривень за 1 парко - місце. Дану вартість вона аргументувала різними розрахунками. Проте  заступник  мера Ткачук Дмитро наголошував на сумі у 5 гривень за 1 парко - місце. Напевне не для кого не стане не сподіванкою що такі парковки будуть організовані перш за все біля ринків та по вулицям де спостерігається найбільше скупчення автомобілів. Здається влада знайшла у який посіб знову нас обдерати та збирати кошти у бюджет міста! Навіть є система пільг для паркування, а саме для спеціального автотранспорту  зі службовими державними номерними знаками під час виконання прямих завдань ( Прокуратура, МВС, СБУ, ДФС, пожежна охорона, швидка медична допомога, аварійки комунальних служб)  також пільга буде для транспортних засобів якими керують інваліди з ураженням опорно - рухового апарату, члени їх сімей, а також транспортним засобам які належать підприємствам, установам та організаціям інвалідів та сфери соціального захисту населення з ураженням опорно - рухового апарату. На цьому перелік пільгових категорій закінчився, всі інші - платять!

Що дає нам простим громадянам отакі от нововведення влади? За що ми будемо платити чи 5 чи 12 гривень?
Перше - за те що ми  поставимо свою машину до прикладу на вул. Небесної Сотні біля базару і заплатимо вказану суму. ( Зараз це - безкоштовно)
Друге - навіть якщо ви заплатили, та отримали квитанцію за стоянку, то саме цікаве те що НІХТО не несе відповідальності за збереження вашого авто розміщеного на такому майданчику!

Тобто, ми будемо платити фактично не за що. Чому? Поясню.

Тому що ви платите за послугу де ніхто вам не компенсує нічого, якщо ваше авто на такій платній парковці поцарапають, розібють вікно чи ще страшніше - викрадуть ваше авто!

Тобто, нам пропонують платити за то, за що зараз ми не платимо і гарантії та збереження вашого авто на такій платній парковці ніхто вам не дає!!

Європа по - новому від нашої влади!!