24 April 2024, 14:24 Житомир: °C
Cвітлана Пахольчук
Голова Житомирського обласного осередку "Громадський рух "Народний контроль"

МОТАНКА


Культурно-просвітницький центр чи пам’ятник корупції? Як понад мільйон бюджетних гривень на “Дім української культури” витратили

 

Без жодних тендерів та конкурсів управління культури міської ради вибрало підрядника, який за мільйон гривень повинен був створити культурний арт-центр у Житомирі. Проте сталося як завжди. Завдяки створення Дому української культури деякі особи змогли досить-таки непогано нажитися, адже тіньові схеми та космічні націнки ніхто не відміняв.
Не особливо допоміг і розголос про можливі фінансові махінації у ЗМІ та серед громадськості. Щоправда, активісти все ж домоглися відкриття кримінального провадження результатів якого так і немає.
Правоохоронці зібрали 5 томів документації, допитали чиновників міської ради та кількох субпідрядників, але факту розтрати бюджетних коштів до цього часу не знайшли.
Аргументи залізні: доки не буде проведено фінансово-господарської ревізії - жодного результату не буде. А такі дії можна виконати лише на підставі ухвали слідчого судді, якої, звісно, немає.
Враховуючи те, що підприємець залучив 24 субпідрядники не лише із Житомирської, а й з інших областей, необхідно вилучити всю документацію і в них.
Як виявилось, тільки на підставі вищезгаданої ревізії правоохоронці можуть продовжувати розкриття справи, а до того руки у них зв’язані.
Натомість чиновники переконані, що створення такого культурного центру у Житомирі неабияке досягнення не зважаючи на його “славу”. Мовляв, завдяки роботі Дому української культури Житомир вже отримав мільйонні інвестиції у розвиток міста.
Тож житомирянам залишається лише чекати справедливого рішення суду, який поки що невідомо коли буде. Адже слідчі до цього часу розслідують справу по розтраті бюджетних коштів.