20 April 2024, 17:21 Житомир: °C
Cвітлана Пахольчук
Голова Житомирського обласного осередку "Громадський рух "Народний контроль"

Пашинський програв суд Добродомову та має скласти мандат

 

Депутат від «Народного фронту» Сергій Пашинський остаточно програв справу щодо «захисту його честі», яку ж сам ініціював після оприлюднення фактів, що вказують на його можливу причетність до зловживань із конфіскованими «нафтопродуктами Курченка». Тепер він має скласти депутатські повноваження.

Справа тривала 2 роки, до суду Пашинський звернувся в травні 2015 році після заяви нардепа, лідера «Народного контролю» Дмитра Добродомова в ефірі телеканалу «112 Україна» про необхідність перевірити ймовірну причетність Пашинського до «зникнення» 85 тисяч тонн нафтопродуктів, що належали структурам Сергія Курченка і були арештовані у 2014 році.

«Це вже остаточний програш Пашинського у касаційному суді у справі щодо захисту «його честі». Я разом із Сергієм Соболєвим, а також із «Савік Шустер Студією» та телеканалом «112 Україна» був у цій справі відповідачем після того, як оприлюднив факти, що вказують на можливу причетність Пашинського до розкрадання нафтопродуктів, котрі мали піти на оборонні потреби», – повідомив Добродомов.

Добродомов нагадав, що тепер Пашинського потрібно позбавити мандату.

«Тож тепер, коли Вищий спеціалізований суд поставив крапку, хочу нагадати пану Пашинському про його обіцянку. На засіданні Антикорупційного комітету він сам звернувся до нардепів з проханням відкрити відповідну справу та позбавити його повноважень, якщо програє суд», – сказав нардеп

Добродомов наголосив, що частину арештованих нафтопродуктів за заниженою вартістю (30% від того, що пропонували на ринку) продали «фіктивним» фірмам. Останні ж перепродавали їх уже за ринковою ціною. Різниця в ціні замість держбюджету йшла в кишені організаторів «схеми».

Ще одну частину арештованих нафтопродуктів визнали «неякісною». Після цього вони зникли в невідомому напрямку. Два роки різні епізоди цієї брудної оборудки розслідували слідчі МВС, ГПУ та СБУ. Наразі матеріали всіх цих справ мають бути передані до НАБУ.

«Тепер очікую, що в НАБУ відкриють відповідне провадження та нарешті розпочнуть фахове розслідування цієї гучної справи, внаслідок котрої державі було завдано збитків на суму понад 250 мільйонів гривень, і частина з них «осіла» на рахунках у ПАТ «Фортуна-Банк» (банку соратника Сергія Пашинського – Сергія Тищенка)», – наголосив депутат.