24 April 2024, 05:41 Житомир: °C
Cвітлана Пахольчук
Голова Житомирського обласного осередку "Громадський рух "Народний контроль"

Пропонуємо на довічне ув'язнення гвалтівників та торгівців немовлятами!

Відповідний #законопроект_7020 вже зареєстровано у Верховній Раді України, депутати пропонують встановити за зґвалтування малолітніх і торгівлю немовлятами покарання у виді довічного позбавлення волі.

Про це повідомив лідер «Народного контролю», народний депутат Дмитро Добродомов.

«Зокрема, ми пропонуємо передбачити за зґвалтування малолітніх і торгівлю немовлятами покарання у виді довічного ув'язнення. Також передбачити покарання людей за підштовхування неповнолітніх до самогубства. Якщо зафіксовані таки випадки чи в публічних виступах, чи в соцмережах така людина має понести покарання у виді обмеження волі на строк від 1 до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю», – каже нардеп.

«Народний контроль» пропонує суттєво збільшити штрафи за доведення неповнолітнього до стану сп'яніння батьками неповнолітнього, особами, які їх замінюють, або іншими особами. Такий штраф має становити від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а не 6-8, як це є зараз

«Якщо ви маєте пропозиції щодо посилення відповідальності за знущання над дітьми, прошу пишіть, радьте. Ми готові доповнювати і доопрацьовувати законопроект, але для початку він має потрапити в порядок денний засідання Верховної Ради. Через те, що «Народний контроль» перебуває сьогодні в опозиції влада ігнорує наші законопроекти», – наголошує Добродомов.

Варто додати, що лише за січень-червень 2017 року 3 тис. 838 дітей стали жертвами злочинів, що становить 1,71% від усіх потерпілих. Загалом за 2016 рік потерпілими є 7 тис. 200 дітей (1,62%), за 2015 рік – 7 тис. 50 дітей (1,71%). 
За січень-червень цього року в Україні 31 дитину було вбито, 56 – зґвалтовано, 13 – нанесено умисних тяжких тілесних ушкоджень, 95 дітей стали жертвами розбоїв, 321 – грабежів, 168 – шахрайства, 840 – крадіжок, 11 – торгівлі дітьми, 508 – ДТП, 82 – насильства в сім’ї.

#ні_насильству_над_дітьми

Маєте пропозиції, пишіть нам на пошту: presscontrolzhytomyr@gmail.com

Дзвінки приймаємо за номером: 067 377 39 61