19 April 2024, 00:12 Житомир: °C
Cвітлана Пахольчук
Голова Житомирського обласного осередку "Громадський рух "Народний контроль"

Уряд відхилив пропозицію щодо зменшення витрат на обслуговування чиновників у 2018 році

Кошторис країни на 2018 рік передбачає збільшення видатків на утримання Верховної Ради, Адміністрації Президента та Кабміну на 17%, водночас загальні видатки бюджету збільшено всього на 12%.

Про це повідомив лідер «Народного контролю», народний депутат Дмитро Добродомов.

Нардеп заявив, що недофінансування в сфері медицини становить приблизно 67%. Такі ж проблеми з фінансуванням освіти.

«У деяких містах критично не вистачає грошей, наприклад, у Смілі, що на Черкащині. Там лікарня 5 місяців працює на генераторі без світла, яке вимкнули через заборгованість, а зарплату лікарі не бачили ще з січня. Ми пропонуємо збільшення видатків на медичну субвенцію за рахунок коштів, закладених в бюджеті на законотворчу діяльність Верховної Ради», – зазначив #Добродомов.

Він додав, що «Народний контроль» запропонував на 1 млрд грн скоротити фінансування Державного управління справами, що займається утримуванням Президента, а гроші передати на освітню субвенцію місцевим бюджетам.

Також уряд відхилив й інші пропозиції «Народного контролю», зокрема: 
- збільшення видатки на придбання ангіографів, які є першою допомогою при інсультах та інфарктах на 50 млн грн (за рахунок коштів, закладених на Секретаріат Кабінету міністрів);
- додати до медичної субвенції місцевим бюджетам кошти на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих хворих зі серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом 2-го типу, бронхіальною астмою;
- збільшити кошти на лікування за кордоном за рахунок коштів, закладених в бюджеті на здійснення прокурорсько-слідчої діяльності, підготовка та підвищення кваліфікації кадрів прокуратури.
#народний_контроль #народнийконтроль