29 March 2024, 14:43 Житомир: °C
о.В'ячеслав Гриневич
Римсько-католицький священик, займаюся благодійною та громадською діяльністтю

Веселкові друзі

Вже декілька днів бачу в фейсбуці фото деяких друзів, заповнених веселкою, а під ними справжні баталії коментарів.... Що то воно значить!? Знаю, що означає веселка (тих або ті, які люблять “по-іншому”), знаю, що декілька друзів, які змінили аватарку, напевно “тими” не є.

А виявляється, що через заклопотаність, пропустив історичну для США подію: не так давано на тереторії всієї країни узаконили ЛГБТ - “веселкові” союзи. На знак вдячності користувачі інтернет-ресурсів створили флешмоб веселок. І от тепер виявилося, “хто є хто”.

Одні журналісти говорять про легалізацію ЛГБТ шлюбів, інші про одностатеві подружжя... Гей, але то геть зовсім різні слова!? Більшість журналістів слово шлюб бере в лапки. А Asociated Press каже, що так не можна, краще використовувати у заголовках форму: “гей-шлюб”, щоб мінімалізувати відчуття правової нерівності. То що виходить, якщо то є шлюб, то скоро ми станемо свідками їхніх “сватань”, “заручин”, “весіль”!? А потім перші розлучення, коли ділитимуть придане: квартиру, автомобіль, аліменти... А як сформулювати правильно, “по-їхньому” слово “вдова”? Так, щоб пасувало визначенню скону одного з “партнерів”. Важко уявити заплаканих чоловіків у чорних хустках... Ні, я не перебільшую, просто навіщо відкривати скриньку Пандори?! У всьому світі шлюби вимирають як соціальний інститут, і тільки геям хочеться його укладати.

Подібна ухвала лобійована активною меншістю, уже була в історії цієї країни, яка ледь не привила до краху американську економіку (введення “сухого” закону 1920 р., 18 поправка конституції. В результаті цей закон спричинив зростання злочинності, 70% виноградників було знищено...).

Знаю, що багато хто, читаючи слова в лапках, заміняють їх на вульгарні, сильно-народні, відмінівши їх у різних формах... Але це слово-покруч, таке саме як: інтернатівець, бомж, чорномазий, чурка... І так само ображають, відмінність лише в тім, що у першому випадку - це хвороба індивідууму, а в іншому - суспільства. 

Не хочу приводити друзям з веселковими аватарками релігійних аргументів, їх достатньо, вони їх і так знають. Але досвід духовного провадження: вони потребують не “легалізації”, а допомоги, лікування справжньою Любов’ю! Тому не розносьте бактерій!!!