28 March 2024, 10:59 Житомир: °C
Олексій Ясюнецький
Адвокат

Старі схеми і "жити по-новому"...

 За часів мерства Володимира Михайловича Дебоя та губернаторства Сергія Миколайовича Рижука діяла відпрацьована схема по незаконному видобутку піску під Житомиром.

 

Так, шляхом укладання т.з. інвестиційного договору залучався такий собі «інвестор», який зобов’язувався поглиблювати та очищувати водосховище «Відсчне», а в рахунок вартості виконаних робіт «інвестор» мав право використовувати на власний розсуд технологічні відходи (ґрунтові маси). Інакше кажучи місцевою владою було легалізовано безконтрольний видобуток піску без будь-яких лімітів, обліку і т.д.

Під час візуального огляду місця робіт «інвесторів» будь-яких ознак очищення річки не виявлено. Натомість навколо водосховища спостерігалися величезні копанки, працювали самоскиди і т.д. Тобто ріка не чистилися, а пісок брався поруч.

Фото незаконного кар’єру можна переглянути за цим посиланням: http://www.1.zt.ua/themes/vlada/bilya-vodoshovishcha-vidsichne-na-berezi-vzhe-ye-pishchani-dyuni-video.html

 

Після приходу нової влади я поцікавився, що ж відбувається з «поглибленням і очищенням» водосховища на даний час і звернувся із відповідним запитом до міськвиконкому. Мій запит переадресували до КП «Житомирводоканаk», який мені відповів, що запитувана інформація має службовий характер, у зв’язку з чим надання її пересічному громадянинові не представляється можливим.

Слід зазначити, що за часів «злочинної влади» мені інформацію таки надавали. Так, писали дурню, що все законно, укладені договори і т.д. Але інформацію давали.

Яка може тут бути службова інформація? Звісно, пересічні громадяни не мають права знати чи крадеться надалі пісок під виглядом «очищення і поглиблення водосховища». Адже це «службова інформація».

 

Жити «по-новому»!? Новий потяг на стару колію!? Поясніть будь-ласка, шановна громадо…