26 April 2024, 02:20 Житомир: °C
Евгений Демчик
Екс-заступник міського голови Житомира

В продолжение темы: черный рынок маршруток в Житомире.

Отримав копію першої скарги на мене. Автор - ПП "Шеріфф", яке займається пасажирськими перевезеннями у місті. Якщо чесно, нічого для мене не передбачуваного в цьому немає. Після свого призначення, перше, за що я взявся - це проблема з транспортом у місті. Ні для кого не секрет, і це звучало у місцевих ЗМІ, що ринок транспортних перевезень в місті є "чорним". Є багато проблем: перевищення кількості одиниць транспорту в порівнянні до тієї, яка має бути на маршруті згідно договору, стихійні зупинки, стан транспорту та водіїв, пробки та багато іншого, не говорячи про головне - вони вбивають ТТУ.

 І перше, що я отримав, розпочавши вирішувати проблеми транспорту – це байкот куплених перевізниками чиновників та особисті скарги на мене, спробу "знайти управу". На щастя, я маю підтримку моєї позиції у в.о. мера Любові Володимирівни Цимбалюк, першого заступника міського голови Сергія Івановича Сухомлина та колег у виконкомі.

 Скажу більше, цього тижня я був у Вінниці де знайомився з їх досвідом роботи у сфері транспорту. Там свого часу Володимир Гройсман забрав всі приватні маршрутки з центральних вулиць і надав пріоритет у роботі їх модернізованому ТТУ, чим відразу вирішив проблеми екологічного напрямку, соціальних перевезень, зручності, комфортності та безпечного перевезення пасажирів – жителів міста. В Житомирі ми йдемо до того ж, до цивілізованих умов, а не кланів маршрутників. Тож думаю, з кожним тижнем скарг буде все більше. Для мне це показник, що шлях обраний вірно.

 Дуже складно працювати за таких умов непорозуміння з боку перевізників, але я сподіваюсь на підтримку житомирян, тому що ми варті жити в місті, де зручно людям, а не перевізникам.