29 March 2024, 08:10 Житомир: °C
Евгений Демчик
Екс-заступник міського голови Житомира

ТТУ має право на життя

Хочу відзвітувати про результати транспортної реформи міста, що стартувала у суботу 15 серпня.

Вже третій день вул. Київська звільнена від маршрутних таксі. Окрім того, що центральна вулиця Житомира стала трохи чистішою, кількість заторів значно зменшилася.

Зважаючи, що поодинокі порушення з боку водіїв маршрутних таксі все ж були, усі вони зафіксовані представниками ДАІ, тому найближчим часом протоколи адміністративних правопорушень будуть передані перевізникам.

Ключовим пунктом у реформуванні транспортної схеми міста було надання пріоритету комунальному транспорту. За два дні ми вже побачили результат. Виручка в трамвайно-тролейбусному правлінні за суботу збільшилася на 25%, а у неділю – 35%. Таким чином підприємство стане менш збитковим, а з часом і приноситиме прибутки.

Збільшивши випуск рухомого складу на лінію, трамвайно-тролейбусне управління забезпечило житомирян соціальним та екологічно чистим транспортом. Але деякі проблеми все ж залишилися. Незважаючи на те, що керівництво ТТУ обіцяло зменшити інтервал очікування тролейбусів та продовжити час їх перебування на лінії у вечірній час, поки це не зроблено на 100%. Наразі усі проблеми, які пов’язані з випуском тролейбусів, ми намагаємося усунути у ручному режимі.

Знаю, що зміни транспортної схеми Житомира викликали певні незручності для деяких житомирян. У такому випадку, звертайтеся за телефоном гарячої лінії управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради - 15-80, 481-481.47-07-09