26 April 2024, 07:56 Житомир: °C
Евгений Демчик
Екс-заступник міського голови Житомира

Пропозиції щодо формування нового виконавчого комітету

 Хочу звернути вашу увагу зараз на формування виконкому Житомирської міської ради. Обговорювалось питання кількісного складу виконкому та квоти партії, які перемогли на виборах. На мою думку, варто включити до виконкому представників не лише тих партій, які подолали 5%, але й тих, що отримали загалом досить високий результат, такі як:

«УКРОП»,

«Наш край»,

Партія простих людей,

«Народний контроль»,

Та інші.

За цими партіями, також є голоси житомирян, які мають бути представлені у владі. Теж стосується і кандидатів на посаду міського голови, які набрали багато голосів, але не були обрані і не балотувались в депутати до міської ради.

Варто згадати, що на цих виборах явка була дуже низькою. Тому кожен голос, відданий за партії має особливу вагу і не може бути втрачений.

Важливо також, щоб у виконкомі працювали люди з  досвідом, не зважаючи на те, до чиєї команди вони належали. Наприклад, як заступник міського голови, я маю певні напрацювання. Моє розуміння  транспортної галузі та торгівлі може бути корисним у виконавчому комітеті. Думаю, мене зрозуміють ті люди, які вкладаючи багато зусиль в позитивні зміни, повинні залишати посаду, не поставивши крапки в розроблених програмах. Саме тому, я готовий продовжити працювати на благо міста і застосовувати ту ж політику відкритості і доступності тільки вже в міському виконкомі.