28 March 2024, 20:42 Житомир: °C
Наталія Сітченко
Журналістка

Найстарішій читачці Централізованої бібліотечної системи м.Житомира - Н.І.Малинівській - виповнилося 90 років.

Ніні Іванівні Малинівській – найстарішій читачці Централізованої бібліотечної системи м.Житомира сьогодні, 6 березня, виповнилося 90 років.

Привітати її з ювілеєм прийшли керівники закладу – директор КЗ «Житомирська централізована бібліотечна система» Житомирської міської ради Л.П.Харчук та завідуюча філією №2 Г.В.Жила. Ювілярці вручили квіти, грамоту, а ще – тернову хустину та ювілейне видання Великого Кобзаря, твори якого Ніна Іванівна добре знає і часто перечитує.

Н.І.Малинівська є активною читачкою саме цієї, однієї з найстаріших бібліотек міста, з 1953 року. З того часу, як оселилася з чоловіком після закінчення ним військової служби, у Житомирі. Бібліотека-філія ЦБС, що розміщена у стародавньому будинку XIX століття на Мальованці, завжди була центром громадського життя району. Сюди приходять не лише за книгою, але й за живим людським спілкуванням. Очолює бібліотеку-філію уже не один рік Г.В.Жила.

Сьогодні ходити до бібліотеки Ніні Іванівні уже важко, хоча читає досі охоче й багато. Книги на її замовлення приносить уже сусідка - Лідія Михайлівна. Коло літературних інтересів Н.І.Малинівської широке. Це – українська і зарубіжна класична література, поезія, жіночі романи. До свого захоплення Ніна Іванівна залучила й своїх сусідів молодшого віку.